Šlesingrovi a spol. znovu nevyšla střelba. Chyby jsme avizovali, hájí biatlonisty šéftrenér Rybář

V Oberhofu se Michal Šlesingr radoval ze stříbrné medaile ze sprintu Světového poháru, teď, o týden později, se po tom samém závodě v Ruhpoldingu smiřuje s tím, že bude mít nucené volno, až jeho soupeři v neděli vyrazí do stíhačky. Český biatlonista na střelnici čtyřikrát chyboval a pohoršil si o 63 míst.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Šlesingr

Michal Šlesingr | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Rozhodně to nebylo to štěstí, co padalo z nebe, když Michal Šlesingr uháněl cílovou rovinkou a zkoušel zachránit střeleckými omyly pokažený závod.

Byly to mokré sněhové vločky a kdekdo by čekal, že právě jim dá český reprezentant za vinu svůj nezdar. Jenže o počasí to prý nebylo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Střelbu piloval reprezentační tým v minulých měsících víc než kdy jindy. Trenéři kladli důraz hlavně na její rychlost

„Spíš šlo asi o to, že je pátek třináctého,“ smál se Šlesingr s tím, že teď už na pověru věří. „Tři rány vleže jsem dal vedle, jednu vestoje, to je moc. Nejedu dobře,“ kritizoval sám sebe biatlonista.

Šlesingr dokázal zavtipkovat, i když mu jistě nebylo do zpěvu a měl v nohách po čtyřech trestných kolech o šest set metrů víc, než původně plánoval. Ale když potom zvážněl a měl najít skutečnou příčinu chyb, nevěděl, kde je problém.

„Abych řekl pravdu, tak nevím. Na ležku jsem měl poměrně klid, stejně jako když jsem nastřeloval, ale kde ty rány byly, to prostě nevím,“ přemýšlel Šlesingr.

Čeští biatlonisté v Ruhpoldingu zatím nestřílejí ideálně. Za nula se to ve třech závodních dnech mužům ani ženám nepovedlo. Přitom právě střelbu piloval reprezentační tým v minulých měsících víc než kdy jindy. Trenéři kladli důraz hlavně na její rychlost.

„Avizovali jsme, že s tím asi chyby přicházet budou. Když se některé závody podaří, sportovci se pak začnou trochu bát o to, aby dávali dobré položky a někteří zas utíkají k pomalejší střelbě. A možná z toho pak někdy pramení chyby,“ vysvětlil šéftrenér Ondřej Rybář.

Napravit dojem ale můžou v sobotu biatlonistky. Také je čeká sprint, v Ruhpoldingu budou Gabriela Koukalová a spol. startovat ve 14:30.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme