Slovinka Mazeová získala na MS druhou zlatou, když ovládla superkombinaci

Vítězkou superkombinace se na mistrovství světa v alpském lyžování v americkém Beaver Creeku stala Slovinka Tina Mazeová. Vítězka sjezdařské části zvládla i slalom a získala druhou zlatou medaili na šampionátu. Ze stříbra se raduje Nicole Hospová z Rakouska, z bronzu její krajanka Michaela Kirchgasserová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovinka Tina Mazeová vyhrála na mistrovství světa i sjezd do superkombinace

Slovinka Tina Mazeová vyhrála na mistrovství světa i sjezd do superkombinace | Zdroj: Reuters

„Mazeová je fenoménkou tohoto mistrovství. Radovala se už z vítězství ve sjezdu a z druhého místa v super-G. A stejně jako ve sjezdu, tak i v kombinačním sjezdu vyhrála o 2 setiny vteřiny. Tentokrát před Švýcarkou Larou Gutovou,“ říkal po sjezdařské části z dějiště šampionátu reportér Radiožurnálu Jan Kaliba.

Švýcarka Gutová ale nezvládla slalom a v celkovém hodnocení superkombinace se na medailové pozice nedostala. Na zlatou medaili z domácího mistrovství světa musí zřejmě zapomenout také Lindsay Vonnová, která byla po sjezdu na sedmé pozici, ale slalom nedokončila.

Na stupně vítězů se dostala po sjezdu čtvrtá Rakušanka Nicole Hospová, která si ve slalomu polepšila na 2. pozici. Na bronzový stupínek vystoupila další Rakušanka - po sjezdu osmá - Michaela Kirchgasserová.

Vítězství si nenechala ujít Tina Mazeová. Po zlaté medaili ve sjezdu a stříbrné ze super-G získala slovinská lyžařka druhou zlatou medaili, když ovládla superkombinaci.

Lyžař Bank spadl kvůli spálené skluznici, ve čtvrtek odjede z MS domů

Číst článek

Ve včerejší superkombinaci mužů měl hrůzný pád Ondřej Bank, ale jeho zdravotní stav se rychle zlepšuje.

„Českému sjezdaři už se daří relativně dobře. Dokonce se začíná nudit, což je po tom, co se včera dělo a z jakého pádu se musel oklepat, docela dobrá zpráva,“ prozradil Jan Kaliba.

Ondřeje Banka už také čeká přesun domů, na letiště se vypraví ve čtvrtek nebo v pátek. Teď je ještě ve čtyřiceti hodinové lhůtě po propuštění z nemocnice, kdy na něj musejí nejbližší dávat pozor, protože přeci jenom utrpěl otřes mozku.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme