Slovinští skokani ovládli v Planici i týmovou soutěž, Češi skončili poslední

Při soutěži družstev ve slovinské Planici potvrdila svou dominanci domácí reprezentace. Družstvo ve složení Tepeš, Semenič, Kranjec a Prevc porazilo druhé Rakušany a třetí Nory. Čeští reprezentanti v jednokolovém závodě skončili poslední.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejdelší let týmového závodu předvedl Jurij Tepeš

Nejdelší let týmového závodu předvedl Jurij Tepeš | Zdroj: Reuters

Slovinci jako jediní předvedli na domácím můstku 4 dvousetmetrové skoky. Nejdál letěl Jurij Tepeš, který dopadl až 237 a půl metru od odrazové hrany. Nejhorší ze Slovinců byl Anže Semenič, i ten ale skočil skvělých 216 metrů.

Se ztrátou 43 bodů skončila druhá reprezentace Rakouska, třetí skončili Rakušané. Druhé kolo bylo kvůli silnému větru zrušeno.

Matura je rád, že se rozloučil se sezonou povedeným skokem. Koudelkovi už chybí síly

Číst článek

Českým reprezentantům se nedařilo. Roman Koudelka skočil pouze 159 a zapsal si nejhůře ohodnocený pokus soutěže. Dvousetmetrovou hranici překonali pouze Lukáš Hlava (201,5 metrů) a Jan Matura (211 metrů). Češi tak skončili na posledním osmém místě, těsně za Finskem.

Závod SP v letech na lyžích v Planici (Slovinsko) - družstva:
1. Slovinsko (Tepeš, Semenič, Kranjec, Prevc) 848,4 b., 2. Rakousko (Kraft, Hayböck, Fettner, Schlierenzauer) 805,1, 3. Norsko (Forfang, Gangnes, Fannemel, Velta) 784,0, 4. Polsko 753,8, 5. Japonsko 706,5, 6. Německo 686,3, ...8. ČR (Hájek, Koudelka, Hlava, Matura) 652,7.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme