Snowboardistka Ledecká se na MS chystá na čtvrteční start, hrozně se na závod těším, říká

Vítězka nedávného závodu Světového poháru snowboardistka Ester Ledecká se chystá na vrchol sezony. V rakouském Lachtalu, kde pojede alpské disciplíny v rámci mistrovství světa v Kreischbergu, absolvovala úvodní tréninky. A ze svých jízd prý měla na prosluněném kopci velmi dobrý pocit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká postoupila z kvalifikace paralelního slalomu

Ester Ledecká postoupila z kvalifikace paralelního slalomu | Zdroj: Reuters

„Je to úžasný kopec a hrozně se těším na ten závod,“ zhodnotila stručně své aktuální rozpoložení Ester Ledecká.

V Lachtalu na ni nejdřív čeká závod v paralelním slalomu, který je na programu ve čtvrtek a o den později se pustí do paralelního obřího slalomu. Zítra už se tedy na soutěžním kopci nesveze.

Přehrát

00:00 / 00:00

Snowboardistka Ester Ledecká se chystá na vrchol sezony. V rakouském Lachtalu natáčel Jakub Marek

„Uvidíme, jestli pojedeme trénink. Tenhle kopec už bude zavřený, budou ho připravovat na závod. Tak pojedeme někam jinam, tady je spousta kopců kolem. Ale možná také pojedeme jen na volnu jízdu nebo dáme úplné volno. Ještě to budu konzultovat s trenérem, ten je pro úplné volno, já uvidím, jak se rozhodnu,“ uvažuje Ester Ledecká.

Velká česká medailová naděje vyhrála 9. ledna závod světového poháru v paralelním slalomu v rakouském Bad Gasteinu, ale ani tak si žádný tlak nepřipouští.

„Já jsem ještě v juniorských letech, nemám nějaké přehnané ambice. Chci si ten závod prostě užít, chci si zazávodit. Uvidíme, jak to půjde, každý den je jiný,“ říká devatenáctiletá Ester Ledecká.

Není co ztratit, všichni pojedou na krev, říká před finále MS slopestylista Nečas

Číst článek

K její dobré náladě po tréninku přispělo i počasí. V Lachtalu, který je zhruba 50 kilometrů od hlavního centra šampionátu v Kreischbergu, se totiž před závodníky otevřela pravá zimní scenérie.

„No je to nádherný, počasí tady zatím vychází a doufám, že to takhle vyjde i na závody. To by byla úplná pecka. Byla jsem tady před třemi lety na evropském poháru a to tady vůbec nebyl sníh. Teď je to tady úplně něco jiného a je to nádherný, bílý,“ dívá se česká snowboardistka na zasněžené pláně a jasnou oblohu.

Potřebuji dlouhé sukně, abych měla v teple stehna

Na trati při tréninku budila pozornost nejen svou jízdou, ale i výstředním oblečením, kterému dominuje různobarevná dlouhá sukně.

„No všichni po mně hrozně koukají. Ono i ten vršek je takový, je to vtipné. Taková pyžamová párty tomu říkám,“ směje se před svými nejdůležitějšími závody v sezoně viditelně uvolněná Ester Ledecká a ještě vysvětluje, proč jí sukně vlaje až k holením chráničům.

„Oni se vyráběly sukýnky kratší a já potřebuji dlouhé, abych měla v teple stehna,“ dodává Ester Ledecká, která ale do čtvrtečního závodu v paralelním slalomu nastoupí samozřejmě v závodní kombinéze.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme