Snowboardkrosařka Samková obsadila ve Feldbergu osmé místo

Snowboardkrosařka Eva Samková obsadila v německém Feldbergu osmé místo, když po vypadnutí v semifinále skončila čtvrtá v malém finále. Z vítězství se těšila Italka Michela Moioliová. Druhé místo patří Australance Belle Brockhoffové, která si díky tomu upevnila vedení v průběžném hodnocení seriálu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: FIS

Stejně jako ve všech třech předchozích závodech letošního ročníku, i v Německu zahájila Samková své snažení vítězstvím v kvalifikaci, díky čemuž měla výhodnou pozici při volbě startovní pozice pro vyřazovací jízdy.

Ve čtvrtfinále jí ale příliš nevyužila, protože Češce na prvním mezičase náležela až čtvrtá pozice. Poté se ale posunula na druhou příčku a díky tomu se dostala mezi osm nejlepších.

V semifinále se už Samkové pomalejší úvod zachránit nepodařilo, když obsadila čtvrté místo a zůstala před branami finále.

Přehrát

00:00 / 00:00

Eva Samková byla nakonec ráda, že z kopce ve Feldbergu odešla po svých

„Je to hrozně divný. Po včerejší kvalifikaci jsem si věřila a cítila jsem se dobře i v tréninku. První jízda byla super, když jsem si to projela. Ale asi se to prostě zpomalovalo, já jsem bojovala s první sekcí až po třetí skok. S tímhle začátkem pak člověk nemůže počítat, vždycky jsem se to snažila dojet, ale pak u těch lepších to nejde. Přišlo mi, že jsem se každou jízdou zhoršovala a dělala jsem tam blbosti,“ popisovala svůj závodní den, kdy neprospěla diametrální změna počasí oproti kvalifikaci.

Na českou reprezentantku tak čekala účast v boji o pátou příčku. Ani malé finále však Samkové příliš nevyšlo, když v něm obsadila poslední čtvrté místo a celkově tak skončila osmá, což je její nejhorší výsledek v probíhající sezoně. Hodně divoce vypadal pád Samkové, ta se ale po chvilce zvedla a zbytek trati sjela.

„Naštěstí jsem neletěla tak daleko mimo trať. Já jsem si myslela, že to byla moje chyba, protože jsem měla pocit, že jsem dopadla na frontside a pak mi to zatočilo. A teď jsem se dozvěděla, že mi Italka trochu skočila na prkno a ona vystřelila úplně na druhou stranu. To bylo docela vtipný, že jsme udělaly takový závěrečný ohňostroj, mi přišlo. Ale jsem úplně v pohodě, jenom spíš to tak mrzí.“

Ve finále se nejvíc dařilo Michele Moioliové, která zvítězila stylem start-cíl. Hned za ní skončila vedoucí žena průběžného hodnocení Světového poháru Belle Brockhoffová.

Další závod čeká snowboardkrosařky již v neděli, kdy se opět utkají na sjezdovce ve Feldbergu.

Jakub Knoll, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme