Snowboardkrosařka Samková skončila v Bulharsku druhá. Nestačila pouze na Brockhoffovou

Snowboardkrosařka Eva Samková obsadila v závodě Světového poháru v bulharském Bansku druhé místo a slaví druhé letošní umístění na stupních vítězů. Olympijská šampionka ze Soči nestačila pouze na Australanku Brockhoffovou, která Češku vystřídala v čele Světového poháru. Třetí skončila Francouzka Trespeuchová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: Filip Jandourek

Třiadvacetiletá Samková v Bansku, kde snowboardkrosařky v rámci Světového poháru závodily vůbec poprvé, nejprve těsně ovládla čtvrteční kvalifikaci, díky čemuž si v sobotních vyřazovacích jízdách mohla pokaždé volit startovací pozici.

To česká reprezentantka využila k tomu, aby nejprve vyhrála čtvrtfinále a v následném semifinále vybojovala poslední postupovou pozici pro účast ve finále.

V něm Samkovou porazila pouze Australanka Belle Brockhoffová, která tímto dosáhla na svůj druhý triumf v probíhající sezoně a vrátila se do vedení v průběžném hodnocení Světového poháru.

Kromě Samkové se v Bansku představila i dvacetiletá Vendula Hopjaková, která se díky 17. místu v kvalifikaci probojovala do vyřazovacích jízd. V nich však skončila již v úvodu poté, co ve čtvrtfinálové rozjížďce obsadila poslední šestou příčku.

Závod SP ve snowboardcrossu v Bansku (Bulharsko):
Muži: 1. Hämmerle (Rak.), 2. Vaultier (Fr.), 3. Brochu (Kan.), ...42. Kubičík, v kvalifikaci 61. Vintr (oba ČR).
Průběžné pořadí (po 3 závodech): 1. Hämmerle 2050, 2. Visintin (It.) 2050, 3. Kearney (USA) 1690, ...46. Kubičík 50,1, 65. Vintr 24,7.
Ženy: 1. Brockhoffová (Austr.), 2. Samková (ČR), 3. Trespeuchová (Fr.), ...21. Hopjáková (ČR).
Průběžné pořadí (po 3 závodech): 1. Brockhoffová 2400, 2. Samková 2250, 3. Trespeuchová 1900, ...22. Hopjáková 240.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme