Soukalová a Vítková budou ve stíhačce útočit na medaili, pojedou v silné skupině

Hned dvě české biatlonistky mohou dnes útočit na mistrovství světa v Oslu na medaile. Gabriela Soukalová a Veronika Vítková mají kontaktní závody rády a na Holmenkollenu vyběhnou s pouze malou ztrátou na pozice znamenající stupně vítězů. Mezi muži jako první z Čechů vyběhne Michal Šlesingr, Ondřej Moravec závod vynechá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ze 4. místa vyběhne do stíhacího závodu Gabriela Soukalová, motivaci obstará Ondřej Rybář

Ze 4. místa vyběhne do stíhacího závodu Gabriela Soukalová, motivaci obstará Ondřej Rybář | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

České biatlonistky mají parádně rozjetý víkend. Gabriela Soukalová by ráda ve stíhacím závodě, ve kterém zase pojede ve žlutočerveném čísle vedoucí ženy Světového poháru, vybojovala medaili. Včera ztratila na bronz 18 sekund a to rozhodně není závratná časová propast.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mistrovství světa biatlonistů sleduje na Holmenkollenu Tomáš Kohout

„Bude to kontaktní závod a hrozně se na něj těším. Určitě ho mám radši než ten individuální nebo sprint, kde jede každý nezávisle sám na sebe,“ vidí Gabriela Soukalová další výhodu.

Ten kontakt bude těsný a hned několikanásobný. Smečka 10 soupeřek se pustí za vedoucí trojicí Eckhoffová, Dorinová-Habertová a Dahlemeierová hned od startu. A kromě Gabriely Soukalové v ní nebude chybět ani sedmá Veronika Vítková.

„Určitě to je výborná pozice pro závod. Jelikož běžecky to není úplně ideální, tak to bude chtít pohlídat si střelbu,“ tuší druhá česká žena v elitní desítky.

Stíhací závod má také ráda. Jestliže Gabriela Soukalová stíhačky vede, Vítková je v nich ve Světovém poháru pátá. A navíc ji dobře naladil povedený sprint.

 

Vše, co jste chtěli vědět o dnešních sprintech, ale báli jste se zeptat;)

Zveřejnil(a) Český biatlon dne 5. březen 2016

„Doufám, že tenhle závod mě trošku nakopne. Ukázala jsem si, že to jde, že mi tam nuly taky padají, tak proč by to nemohlo jít i při stíhačce?“ přemýšlí Veronika Vítková.

Boj Gabriely Soukalové a Veroniky Vítkové o medaile z mistrovství světa a Lucie Charvátové a Jessiky Jislové o body do Světového poháru začne v 15 hodin a 45 minut.

Už ve 13.30 se ale na trať stíhačky vydají muži i s Michaly Šlesingrem a Krčmářem a Jaroslavem Soukupem. Ve sprintu 59. Ondřej Moravec závod vynechá.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme