Soukalová do cíle couvala. Jsem ztřeštěná, snad mě nediskvalifikují, bála se

Série Gabriely Soukalové pokračuje. Ani sedmé kolo Světového poháru neopustí bez medailového umístění. V závodě s hromadným startem v kanadském Canmore skončila třetí a na oslavu posledních pár metrů jela pozadu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová tentokrát fotografům v cíli ukázala místo šťastného obličeje pušku

Gabriela Soukalová tentokrát fotografům v cíli ukázala místo šťastného obličeje pušku | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Asi jak jsem ztřeštěná, tak mě ve zlomku vteřiny napadnou různé věci. Tohle byla jedna z nich. Akorát mi pak došlo, jestli mě nediskvalifikují, to by mě hodně mrzelo. Ale zatím nikdo nepřišel, tak doufám, že mi to prošlo,“ usmívala se po průjezdu cílem Gabriela Soukalová.

Bát se nemusí, nikdo už ani nepřijde. Výsledky jsou oficiální a navíc couvání do cíle pravidlům neodporuje. Malou rozpustilost si mohla česká hvězda dovolit, protože široko daleko žádná soupeřka nebyla a třetí příčka si zkrátka pořádnou oslavu zasloužila.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reakci ztřeštěné Gabriely Soukalové na originální průjezd cílem v Canmore získal reportér ČRo Jan Suchan

„Jsem hrozně spokojená, protože po týdnu v Anterselvě a prvním závodě tady jsem moc nevěřila, že bych mohla vystoupit na pódium. Síly teď začaly ubývat hodně rychle,“ svěřila se vedoucí závodnice SP.

V závodě pro třicítku nejlepších biatlonistek měla pořádný důvod zbytky sil posbírat a vydat. Většinu z 15 kilometrů se totiž pohybovala po boku nebo těsně za dvěma největšími konkurentkami v boji o celkové vítězství v elitním seriálu: Francouzkou Dorinovou-Habertovou a Italkou Wiererovou.

Soukalová dojela v Canmore třetí. Konkurentky v SP ji stáhly jen minimálně

Číst článek

„Byla to velká motivace, ale snažila jsem se soustředit se sama na sebe a na svůj výkon. Dát co nejméně trestných kol a držet se na špici. To se povedlo, takže skvělé,“ těší Gabrielu Soukalovou osmé umístění na stupních vítězů v sezoně.

Právě Dorothea Wiererová nakonec vyhrála, a tak z náskoku Soukalové trochu ukrojila. Bodů, které má česká biatlonistka v čele seriálu k dobru, je ale devět závodů před koncem stále 91.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme