Soukalová: Jsem zmatkař, nejsem schopná odjet jako normální lidi

Biatlonistka Gabriela Soukalová pokračuje ve skvělých a vyrovnaných výkonech. Vedoucí závodnice Světového poháru skončila v německém Ruhpoldingu jen těsně druhá vinou zapíchnuté hůlky po první střelbě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová s medailí za druhé místo za sprint v Ruhpoldingu

Gabriela Soukalová s medailí za druhé místo za sprint v Ruhpoldingu | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Trochu mě mrzí, že nejsem schopná udělat položku a odjezd jako normální lidi. Moc na tom pracuju, ale jsem takový zmatkař, že v tu chvíli se veškeré racionální uvažování vykouří z hlavy. Čím víc to chcete udělat dobře, tím hůř to jde,“ okomentovala Gabriela Soukalová problémy po první střelbě.

Když se zvedala, zapíchla si hůlku do podložky, po dvou krocích se jí vytrhla a favoritka závodu se pro ni musela vracet. „Doufám, že mi pak vleky zvýší prémie za takovou reklamu,“ vtipkovala v cíli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsem zmatkař, okomentovala Gabriela Soukalová problémy při sprintu v Ruhpoldingu v rozhovoru s Tomášem Kohoutem

„Ve svém životě jsem na tyhle kolize tak zvyklá, že už si to nevyčítám. Ono je celkem fajn nestartovat na prvním místě do stíhačky. Pak jsem hrozně nervózní, je nepříjemné, když vím, že všechny ty 'srny' stojí za mnou a budou se mě snažit dojet,“ hledá pozitiva na druhém místě.

Start zítřejšího stíhacího závodu ale bude velmi těsný. Druhá Soukalová vystartuje téměř současně s vedoucí Němkou Hildebrandovou. Okamžitě vystartují i další Němka Dahlmeierová a Finka Mäkäräinenová.

K pátému umístění na stupních vítězů v sezoně jí pomohl třetí nejrychlejší běh, ve kterém nestačila pouze na dvojici Němek, a bezchybná střelba. I když úplně poslední rána byla velmi těsná.

Další stupně pro Soukalovou. 2. místem v Ruhpoldingu si pojistila žlutý dres

Číst článek

„Snažila jsem se koncentrovat na střelbu. Závod byl rychlý a příprava přes Vánoce nebyla taková, jak jsem si představovala. Nula vás tak nakopne, že vám to dodá i ty síly, které už nemáte,“ zhodnotila průběh první ze série závodů v okolí Chiemgeau Areny.

Druhým místem v Ruhpoldingu rodačka z Jablonce nad Nisou navýšila své vedení v pořadí Světového poháru. Utvrdilo to i její pověrčivost. „Třináctka je mé nejoblíbenější číslo. Je celkem stylové ukončit žlutý začátek sezony dnešním dnem s číslem 13. Těší mě, že to tak zůstalo,“ usmívá se.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme