Soukalová má z triumfu v SP větší radost než z olympijských medailí. Nic není víc, zářila

Česká biatlonistka Gabriela Soukalová se poprvé v kariéře stala vítězkou celkového pořadí Světového poháru. Velký křišťálový glóbus si zajistila čtvrtým místem ve stíhacím závodu v ruském Chanty-Mansijsku. Radost z triumfu měla podle svých slov nevyčíslitelnou. Prý dokonce větší než po zisku olympijských medailí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová při střelbě

Gabriela Soukalová při střelbě | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Jste celkovou vítězkou Světového poháru. Jak vám to zní?

To je prostě úplně mazec. Já nevím, co bych měla říct, protože kluci před posledním závodem počítali skóre a říkali, že mi stačí, když budu jednou do devátého místa. Já jsem ale chtěla hrozně moc zvítězit a v tu chvíli mi to přišlo jako něco nesplnitelnýho. Když už jsem věděla, že budu asi nejspíš do pátého místa tady před cílem, tak… Prostě není nic víc. Asi mám ještě mnohem větší radost než po zisku olympijských medailí.

Přehrát

00:00 / 00:00

To je prostě úplně mazec, radovala se česká biatlonistka Gabriela Soukalová z celkového prvenství ve Světovém poháru

Jak jste se cítila na trati, když jste věděla, že bude stačit deváté místo? Navíc když jste vedle sebe měla největší soupeřku Francouzku Marii Dorinovou Habertovou.

V posledním kole to byla hrozná mela, protože jsme se tam střídaly čtyři a já jsem nevěděla, jestli za námi ještě někdo je. Chtěla jsem využít toho momentu, kdy se do prvního stoupání po střelnici nacpala Kaisa (Mäkäräinenová – pozn. red.) a začala nám hrozně ujíždět. Já pořád věřila, že chytnu chuť za ní co nejdýl viset, ale holky se za mnou držely zuby nehty a nedaly mi ani metr.

Odtáhla jsem je velký kus tratě a v závěru už jsem na to neměla tolik síly. Ale myslím si, že jsem to udělala ještě dobře, protože přece jen když je tam víc lidí, vzájemně si stoupají na hole a lyže a může tam dojít k nějaké kolizi, třeba můžete i zlomit hůl. Snažila jsem jet si to podle sebe.

Soukalová získala velký křišťálový glóbus, ovládla i hodnocení stíhačky

Číst článek

Jak velkou máte radost?

Asi prostě úplně nevyčíslitelnou. Nejsem schopná to ani popsat slovy. Je to bomba. Vždycky jsem o něčem takovém snila. Doufám, že jsem co nejvíc lidem u televizních obrazovek udělala radost a že to sdílí se mnou, protože bych jim přála, aby cítili to, co teď cítím já.

Tomáš Kohout, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme