Soukalová na závěr MS dojela čtvrtá. O medaili přišla v posledním kole

Gabriela Soukalová skončila v závodě s hromadným startem na mistrovství světa biatlonistek čtvrtá. Další zlatou medaili získala Francouzka Marie Dorinová Habertová, dvacet sekund za ní dojely Němka Dahlmeierová a Finka Kaisa Mäkäräinenová. Veronika Vítková dojela šestá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová dnes skončila v Anterselvě sedmá

Gabriela Soukalová dnes skončila v Anterselvě sedmá | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

První střelbu zvládla Gabriela Soukalová bez chyby, komplikace ale přišly hned po ní. Kanaďanka Crawfordová jí přišlápla hůlku a česká závodnice jela několik stovek metrů bez kompletního vybavení.

Víc sekund na vedoucí Francouzku Dorinovou Habertovou ale nabrala Veronika Vítková, která musela na trestné kolo.

Vedoucí žena SP se bohužel nevyhnula trestnému kolu po druhé položce vleže, když minula čtvrtou ránu. Najednou měla půlminutovou ztrátu na čelo, kde stále jela její francouzská konkurentka. V průběhu kola ale využila výborně namazaných lyží.

Soukalová: Bylo by jednodušší být poslední než čtvrtá

Číst článek

Na třetí střelbě obě Češky spolu přijížděly a po čisté střelbě spolu také odjížděly. Český vláček jel na třetím a čtvrtém místě a brzy se přehnal přes Rusku Jurlovovou.

Marie Dorinová Habertová nedala na trati ani na střelnici nikomu šanci, se čtyřmi nulami si ze střelnice vyjela pro třetí zlato na šampionátu.

Za ní zuřil boj o další medaile. Trestným kolem se z něj diskvalifikovala Veronika Vítková, ale Gabriela Soukalová se držela s Finkou Mäkäräinenovou a Němkou Dahlmeierovou. Obě jí ale při stoupání v polovině kola ujely.

Němka v cílové rovince přesprintovala Finku a dojela si pro stříbro. Na Gabrielu Soukalovou zbyly nepopulární „brambory“. Veronika Vítková v posledním kole zabojovala a dojela šestá.

V redukovaném pořadí Světového poháru se náskok Gabriely Soukalové smrskl na 34 bodů.

Poslední šanci na medaili bude mít česká výprava od čtyř hodin, kdy do závodu s hromadným startem vystartují muži. Na startu budou Michalové Šlesingr a Krčmář.

Mistrovství světa v biatlonu v Oslu:
Ženy - závod s hromadným startem na 12,5 km:
1. Dorinová Habertová (Fr.) 35:28,5 min. (0 tr. okruhů), 2. Dahlmeierová (Něm.) -7,3 (1), 3. Mäkäräinenová (Fin.) -8,1 (1), 4. Soukalová (ČR) -30,9 (1), 5. Bescondová (Fr.) -39,2 (2), 6. Vítková (ČR) -42,7 (2), 7. Olsbuová (Nor.) -43,9 (3), 8. Preussová (Něm.) -44,2 (2), 9. Birkelandová (Nor.) -51,1 (2), 10. Skardinová (Běl.) -52,0 (0).
Průběžné pořadí SP (po 23 z 26 závodů): 1. Soukalová 1039 b., 2. Dorinová Habertová 970, 3. Wiererová (It.) 889, 4. Mäkäräinenová 785, 5. Dahlmeierová 756, 6. Hildebrandová (Něm.) 735, 7. Vítková 703, ...25. Puskarčíková 292, 32. Charvátová 213, 77. Landová 22, 90. J. Jislová (všechny ČR) 7.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme