Soukalová nepojede štafetu. Je to pro její dobro, bojuje o glóbus, vysvětlují trenéři

Vidina možného křišťálového glóbu je důležitější než výsledek jedné štafety. I tak si můžeme vyložit krok trenérů českých biatlonistek, kteří po třech letech nenasadí do štafety Světového poháru Gabrielu Soukalovou. Vedoucí ženu seriálu budou v německém Ruhpoldingu šetřit kvůli únavě a riziku nemoci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká štafeta se tentokrát bude muset obejít bez Gabriely Soukalové

Česká štafeta se tentokrát bude muset obejít bez Gabriely Soukalové | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Štafeta je srdcová záležitost. Nevím, co by se muselo stát, abych nenastoupila,“ říkala Gabriela Soukalová ještě odpoledne po svém vítězství v závodě s hromadným startem.

Odpověď na otázku, co by se muselo stát, aby nenastoupila, je ovšem snadná. Stačilo, aby trenéři zvážily klady a zápory účasti české hvězdy ve štafetě, a rozhodli se nezapsat ji do startovní listiny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gabriela Soukalová původně štafetu jet chtěla, trenéři ale rozhodli jinak, zjistil Jan Suchan

„Nevím, jestli je to proti vůli závodnice, ale myslím, že je to pro její dobro,“ objasňuje kouč Zdeněk Vítek.

Gabriela Soukalová se totiž dva dny necítila úplně nejlépe, a proto by nebylo nejvhodnější riskovat její onemocnění, když jako vedoucí žena Světového poháru reálně bojuje o křišťálový glóbus.

„Pokud by se ta nemoc nějak nastartovala, tak je ohrožené další kolo. Je to o dalších dvou individuálních závodech. Pokud by do nich nenastoupila, tak se o křišťálovém glóbu nemusíme nějakou dobu bavit,“ dodává šéftrenér Ondřej Rybář.

Soukalová chyběla. Trestná kola odsunula biatlonovou štafetu na 6. místo

Číst článek

A s odstupem času toto řešení přijímá za své také hlavní hrdinka příběhu. „Vzhledem k tomu, že mám sezonu tak dobře rozjetou, bylo by mi líto, kdybych potom onemocněla nebo riskovala zdraví. Doufám, že s tím holky budou soucítit a pochopí to,“ věří Gabriela Soukalová.

Česká štafeta tak nastoupí ve složení Eva Puskarčíková, Jitka, Landová, Lucie Charvátová a Veronika Vítková. Závod začíná v 11 hodin.

Český biatlon - RUHPOLDING - MASÁKY - GABČA ZLATO, BIMBO 5. | Facebook

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme