Soukalová pátá v závodu s hromadným startem, vyhrála Semerenková

Česká biatlonistka Gabriela Soukalová předvedla výborný výkon v závodu s hromadným startem na mistrovství světa ve finském Kontiolahti, když doběhla na 5. místě. Mistryní světa se stala Ukrajinka Semerenková.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová předvedla parádní stíhací jízdu a z 18. místa se posunula na 5. příčku

Gabriela Soukalová předvedla parádní stíhací jízdu a z 18. místa se posunula na 5. příčku | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Na startu bylo třicet nejúspěšnějších závodnic světového šampionátu v Kontiolahti. Z českého týmu tak nastoupily Gabriela Soukalová a Veronika Vítková.

Hned na první položce ztratila šance na dobré umístění Veronika Vítková, která první tři rány poslala mimo terč. To znamenalo tři okruhy a ze střelnice odjížděla česká biatlonistka na 29. místě.

Stejně jako Vítková odstřílela jedna z největších favoritek, domácí Kaisa Mäkäräinenová. Gabriela Soukalová střelbu naopak zvládla bez chyby a udržela se v přední skupině.

I na druhé střelbě byla Gabriela Soukalová stoprocentní a do dalšího kola vyrážela na 5. pozici se ztrátou 13 vteřin na vedoucí Domračevovou. Bohužel Veronice Vítkové se ani druhá střelecká položka nepodařila, tentokrát udělala dvě chyby a propadla se na poslední místo.

O medaili připravila Soukalovou poslední rána. Z první pětky má ale radost

Číst článek

Ani třetí střelecká položka nezastavila Gabrielu Soukalovou, naopak dvakrát chybovala vedoucí Domračevová. Soukalová tak opouštěla střelnici na čtvrtém místě se ztrátou pouhých 3,4 vteřiny na první Semerenkovou.

Veronika Vítková stále pokračovala na posledním místě a na první střelecké položce ve stoje udělala jednu chybu.

Před poslední střelbou ve stoje se dostala Gabriela Soukalová do čela, kde se střídala s Ukrajinkou Semerenkovou. Bohužel na poslední střelbě se Gabriela Soukalová jednou minula a do poslední kola odjížděla na 5. místě se ztrátou 23,1 vteřiny na vedoucí Semerenkovou.

 


Při závěrečné střelbě se i Veronika Vítková dočkala čisté střelby, ale její ztráta už byla obrovská a česká závodnice opouštěla střelnici jako poslední.

Závěr závodu byl hodně dramatický. Mistryní světa se stala Ukrajinka Semerenková, která sestřelila všech dvacet terčů. Boj o druhé místo vyhrála Němka Preussová a bronz v závěru vydřela Oberhoferová z Itálie. Gabriela Soukalová doběhla na výborném 5. místě se ztrátou 26,2 vteřiny na vítězku.

Mistrovství světa v biatlonu v Kontiolahti (Finsko) - závody s hromadným startem:

Ženy (12,5 km):
1. Valj Semerenková (Ukr.) 34:32,9 (0 tr. okruhů), 2. Preussová (Něm.) -6,2 (1), 3. Oberhoferová (It.) -12,6 (2), 4. Domračevová (Běl.) -14,7 (2), 5. Soukalová (ČR) -26,2 (1), 6. Hildebrandová -31,7 (0), 7. Dahlmeierová (obě Něm.) -39,9 (2), 8. Dorinová-Habertová -41,0 (3), 9. Bescondová (obě Fr.) -41,5 (1), 10. Šumilovová (Rus.) -41,8 (1), ...29. Vítková (ČR) -4:07,7 (6).

Průběžné pořadí SP (po 22 z 25 závodů): 1. Domračevová 957 b., 2. Mäkäräinenová (Fin.) 936, 3. Valj Semerenková 766, 4. Vítková 714, 5. Hildebrandová 691, 6. Soukalová 646, ...39. Puskarčíková 160, 51. Landová 112, 72. Tomešová 22.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme