Soukalová po štafetě spala 12 hodin. Doufá, že jí odpočinek pomůže při sprintu

Sportovci občas říkají, že formu je třeba vyležet. Prostě si na ni počkat na gauči. A někdy to skutečně platí. Zvlášť v případě, že jde o závodníka, který vede Světový pohár a potřebuje si odpočinout. V takové situaci je teď na mistrovství světa v Norsku biatlonistka Gabriela Soukalová. Po včerejší smíšené štafetě spala 12 hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová odpovídá novinářům na mistrovství světa v Oslu

Gabriela Soukalová odpovídá novinářům na mistrovství světa v Oslu | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Už jsem to cítila v cíli, musela jsem si odpočinout delší čas než obvykle. Usnula jsem takřka hned potom, co jsem dovečeřela. To je pro mě neobvyklá situace, na spánek zas tolik nejsem,“ řekla Českému rozhlasu Gabriela Soukalová.

„Ze včerejška na dnešek jsem naspala si 12 hodin, takže je vidět, že tělo už si pomalu vybírá svou daň. Závodů už je hodně a závod od závodu je to těžší a těžší,“ přiznává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor Tomáše Kohouta s Gabrielou Soukalovou ve volném dni mezi smíšenou štafetou a sprinterským závodem

Úvodní závod mistrovství světa byl pro ni těžký, vydala se z posledního. „Trochu mě mrzí, že se nedokážu takhle zmáčknout i v individuálních závodech,“ zamýšlí se Soukalová, která při štafetových závodech cítí extra motivaci.

Šesté místo je podle ní rozhodně úspěchem. „Závod mě moc bavil a šesté místo na úvod není vůbec špatné. Pořád jsme na pódiu,“ zdůrazňuje.

Rozumí ale očekávání českých fanoušků. „Vím, že by asi uvítali lepší umístění, zvlášť po vydařeném startu mistrovství světa minulý rok. Ale nikdo to nemá předepsané a výsledky se nedostavují tak lehce.“

Konkurence je větší než při závodech SP

V sobotu ji na Holmenkollenu čeká sprint, který dokázala v této sezoně Světového poháru už dvakrát ovládnout. Úlohu favoritky si snaží nepřipouštět.

„Doufám, že zítra budu odpočatá a budu se cítit lépe než ve včerejším závodě. Každý ode mě tady čeká super výsledky, ale nepodceňuji soupeře,“ říká.

„Je to mistrovství světa, všichni se snažili co nejlépe připravit. Špička, která bude usilovat a kovy a skvělá umístění, je mnohem širší než obvykle na Světovém poháru. Takže uvidíme, jak si budu schopná s holkami pohrát,“ dodává největší česká medailové naděje na šampionátu.

Sprint žen na 7,5 kilometru začne v sobotu ve 14:30, Radiožurnál z něj nabídne živé vstupy.

Tomáš Kohout, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme