Soukalová proti Dorinové-Habertové. O velkém glóbu rozhodne hlava, ví Francouzka

Tři poslední závody sezony, tři poslední bitvy. To je plán biatlonistky Gabriely Soukalové na dnešek a také na víkend. V ruském Chanty-Mansijsku ji čeká závěr Světového poháru a odrážení útoků Francouzky Marie Dorinové-Habertové, která ji jako jediná může připravit o celkový triumf.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Dorinová-Habertová ovládla MS

Marie Dorinová-Habertová ovládla MS | Zdroj: ČTK

„Nevím, to teprve uvidíme. Poté, co Gabriela dominovala a byla v čele Světového poháru od začátku sezony, a přestože se jí o něco méně vedlo na mistrovství světa, pořád si myslím, že to bude ona, kdo vyhraje finále,“ zbavoval svou svěřenkyni tlaku trenér Marie Dorinové-Habertové Jean-Pau Giachino.

Přehrát

00:00 / 00:00

S francouzskými soupeři Gabriely Soukalové mluvil v Chanty-Mansijsku reportér ČRo Tomáš Kohout

Fanoušci biatlonu by těžko ve startovním poli hledali větší protiklady. Soukalová je silový typ, zatímco francouzská biatlonová máma je spíše drobnější. A hlavně se výsledkově liší jejich poslední závody, což situaci Češce dost komplikuje.

Marie Dorinová-Habertová sice potvrdila, že by ráda Světový pohár vyhrála také. Ale stejně jako Gabriele Soukalové docházejí v závěru sezony síly i jí. A poslední závody tak budou těžko předvídatelné.

„Myslím, že teď na konci sezony je možné všechno. Organismus už je unavený. Všechno se to rozhodne v hlavě,“ říká Marie Dorinová-Habertová

 

Ahoj lidi, myslete na nás s holkama dnes, prosím! Bude to boj. Sil moc nezbývá, ale necháme v závodech všechno za nás i za Vás, prostě za celé Česko!!!! :)

Zveřejnil(a) Gabriela Soukalova dne 17. březen 2016


Souhlasí s ní i trenér české ženské reprezentace Zdeněk Vítek: „Je to hodně o hlavě, protože tělo už je hodně unavené a před sebou má vidinu toho, že si odpočine. Ale tihle lidé jsou profíci, kteří vědí, že pár dní musí vydržet a zmáčknout se.“

Gabriela Soukalová možná bude muset přeprat i začínající nemoc. Sprint žen s ní, Veronikou Vítkovou, Lucií Charvátovou, Jessicou Jislovou a Barborou Tomešovou začne ve 14.15 hodin českého času.

Vedoucí biatlonistky SP Gabriela Soukalová a Marie Dorinová Habertová | Foto: ČTK

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme