Soukalová si na střelbu vestoje zatím nevěří, ale už vyhlíží loňskou formu

Byla to sice jen jedna z prvních vlaštovek, ale biatlonové fanoušky určitě potěšila. Při bronzové ženské štafetě v Hochfilzenu si Gabriela Soukalová znovu vyzkoušela, jaké je to mít všechny soupeřky za sebou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonistka Gabriela Soukalová táhne startovní pole ve štafetě ve SP v rakouském Hochfilzenu

Biatlonistka Gabriela Soukalová táhne startovní pole ve štafetě ve SP v rakouském Hochfilzenu | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

„Gábina vede. Za ní jede Itálie, Rusko, Ukrajina.“ Z vysílaček se od členů realizačního týmu podél trati linuly povzbudivé zprávy.

„Musím říct, že jsem si trochu vzpomněla na minulou sezonu. A hned se mi jelo mnohem lépe,“ přiznala Soukalová.

A nebyl to jen pocit, čtvrtá žena celkového pořadí minulého ročníku Světového poháru byla ze všech biatlonistek ve štafetě také čtvrtá nejrychlejší.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonistka Gabriela Soukalová vystartuje do stíhacího závodu v rakouském Hochfilzenu z 31. místa

Jenže po rozpačitém vstupu do nové sezóny to tentokrát nebyla ta stará dobrá Soukalová jen podle běhu, ale také podle ne zrovna vyrovnané střelby. Na položce vestoje se od trestného kolečka zachránila až třetím náhradním nábojem.

„Psychika pokulhává. Když vám dlouhodobě nejde střelba vestoje, pak z toho při závodech máte velký strach, myslíte na to prakticky už od startu. Při předposlední ráně, kterou jsem už měla z rezervního zásobníčku, se mi rozechvěly nohy tak, že si to snad nikdo ani neumí představit,“ přiznala usměvavá Soukalová.

Výborný běh s proměnlivou střelbou společně s výkony dalších českých biatlonistek stačil ve štafetě na třetí příčku.

Pokud by si Gabriela Soukalová chtěla podobné umístění zopakovat i v dnešním stíhacím závodě, bude muset být její výkon skvělý celkově. Startovat totiž bude až z 31. pozice minutu a půl za vítězkou sprintu Finkou Mäkäräinenovou, která se na trať vydá v 11:30.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme