Soukalová: Trochu jsem na startu zpanikařila, ale dobře to dopadlo, nediskvalifikovali mě

Zmatky na startu, problémy s větrem i mrazem, ale nakonec další zlato. To je ve zkratce stíhací závod Světového poháru v americkém Presque Isle z pohledu biatlonistky Gabriely Soukalové, která tak opanovala v letošní sezoně SP čtvrtý individuální závod a navýšila své vedení v seriálu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příjezd Gabriely Soukalové na rozhodující závěrečnou položku společně s Italkou Wiererovou

Příjezd Gabriely Soukalové na rozhodující závěrečnou položku společně s Italkou Wiererovou | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Nejdřív jsem se na startu trochu zapovídala, pak jsem zjistila, že nemám rezervní náboje a pak jsem zjistila, že za dvě vteřiny už máme jet... Trošku jsem zpanikařila. Ale všechno naštěstí dobře dopadlo, nediskvalifikovali mě,“ směje se Gabriela Soukalová, na startu byla ale především splašená a vyděšená.

Do závodu totiž vyrazila o sekundu dřív, než měla. Vzápětí si to uvědomila a zastavila se. Chvíli to vypadalo, že se chce vrátit, a pak se konečně zase rozeběhla. Hrozila jí půlminutová penalizace, rozhodčí ale nakonec byli shovívaví.

Přehrát

00:00 / 00:00

Start Gabriely Soukalové ve stíhacím závodě v americkém Presque Isle provázely zmatky. Trošku jsem zpanikařila, ale dobře to dopadlo, přiznala po závodě

„Mohla jsem v klidu dojet závod, což mi po třetím kole tato informace velmi pomohla. I v tom delším počínání,“ přiznává česká biatlonistka.

Na vítr při třetí položce ale bylo tohle povzbuzení málo. Foukalo tak silně, že byla následně na trestném kole málem zácpa. Soukalová ho musela obkroužit třikrát.

Ale totéž potkalo i Wiererovou, takže nejlepší dvě ženy Světového poháru přijely na poslední střelbu společně. Jenže zatímco Italka znovu třikrát chybovala, česká biatlonistka nikoliv a díky tomu vyhrála.

„Jsem hrozně šťastná, dvanácté vítězství v mém životě pro mě moc znamená. A hlavně mi to hodně pomůže i do celkového pořadí – spoustu bodů,“ dodává Soukalová.

Za vítězství jich je 60, a tak vede Gabriela Soukalová Světový pohár - teď už před Francouzkou Dorinovou Habertovou - o 135 bodů. A i když se škrtnou dva nejhorší výsledky, tak, jak se to udělá na konci sezony, zůstává Soukalové k dobru úctyhodných 96 bodů.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme