Soukalová v Ruhpoldingu zářila a dál vede SP. Je to bomba, říká

Světový pohár v biatlonu míří do své poloviny, ale v hodnocení žen zůstává vše při starém i po závodech v Ruhpoldingu. Gabriela Soukalová v Německu vybojovala další dvě pódiová umístění a upevnila si tak svojí pozici vedoucí závodnice v boji o křišťálový globus.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová odjíží ze střelnice v Ruhpoldingu

Gabriela Soukalová odjíží ze střelnice v Ruhpoldingu | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Po závodě jste si důkladně protahovala lýtka. Bylo to pro Vás hodně náročné?

Dnes to byl hodně těžký závod především proto, že jsem se v předchozích dvou dnech ze sebe snažila vydat maximum, takže mi už moc sil nezbylo. Jsem ale ráda, jelikož to je další bezvadný výsledek a opět v nejlepší desítce. Mám radost z toho, že mám zatím docela vyrovnané výkony.

Opět se Vám podařilo dobře zastřílet, i když jste se tentokrát nevyvarovala dvou chyb. Jak moc Vás tyto minely mrzí? Jednalo se o střely těsně vedle, nebo zcela mimo?

Přehrát

00:00 / 00:00

Po závodech v Ruhpoldingu Gabrielu Soukalovou vyzpovídal reportér ČRo Tomáš Kohout

Nemám vůbec ponětí, kam ty rány mohly padnout. Nemohla jsem se moc koncertovat už ani na ty položky vleže, na rozdíl od předešlých závodů. Snažila jsem se to sice držet zuby nehty, ale bohužel už to soustředění ke konci nebylo moc dobré, takže jsem udělala nějaké chyby. Mrzí mě to hodně, protože jsem dnes doufala, že střelbu zvládnu a že nebudu muset běžet tolik metrů navíc.

Jak jste se ke konci závodu povzbuzovala, když už Vám nezbývalo moc sil?

Musím říct, že mi dneska na trati hodně pomohly i ostatní závodnice. Především Magdalena Gwizdonová, která mě táhla celou trať a díky ní jsem nepolevila. Snažila jsem se jí takzvaně docvaknout a v závěru jsem se před ní dostala, za což mám radost, protože mi asi na stý pokus konečně vyšel finiš. To je u mě skoro rarita.

Soukalová skončila v závodě s hromadným startem sedmá. Žlutý dres však drží dál

Číst článek

V Ruhpoldingu jste získala dvě druhá a jedno sedmé místo. Jak byste ohodnotila vaše víkendové vystoupení?

Je to bomba. Jsem ráda, že mi tyto výsledky pomohly v hodnocení Světového poháru, protože zapotřebí je každý bod.

Tomáš Kohout, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme