Soukalová, záruka dobrého výsledku. V letošní sezoně ještě nevypadla z top 10

Nikdo jiný v biatlonovém Světovém poháru nemá takovou bilanci. Gabriela Soukalová byla za první čtyři kola pokaždé v elitní desítce, což se naposledy povedlo před devíti lety Němce Henkelové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spokojená Gabriela Soukalová, jejím nejhorším výsledkem v sezoně je zatím osmé místo

Spokojená Gabriela Soukalová, jejím nejhorším výsledkem v sezoně je zatím osmé místo | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Celkově jsem klidnější a v závodech uvolněnější, než jsem byla minulý rok. Bývala jsem hodně impulzivní a kolikrát to ze závodnického hlediska nebyla ta správná cesta,“ vysvětluje svou letošní formu Gabriela Soukalová.

Jiný přístup k závodění, ale také tvrdá práce, pevné zdraví a důslednější regenerace se pak odráží ve výsledcích. Ženský Světový pohár má za sebou už třináct závodů, jedenáct individuálních a dvě štafety. A Gabriela Soukalová byla ve všech mezi nejlepšími deseti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gabriela Soukalová dnes může zajet další top 10 umístění. Z nejlepší desítky v této sezoně ještě nevypadla.

Postavení vedoucí ženy dlouhodobé soutěže získala také díky pěti umístěním na stupních vítězů, mezi nimi je i jediný letošní triumf z úvodního sprintu sezony ve švédském Östersundu.

Další výhra jí unikla před necelým týdnem při sprintu v Ruhpoldingu. O tři desetiny vteřiny prohrála s Němkou Hildebrandovou jen kvůli zmatkům s hůlkami při odjezdu ze střelby.

 

Snažím se makat na svých chybách. A asi všichni víme, že mám "malý problém" s hůlkama. Snažím se s nima skamarádit a moc...

Zveřejnil(a) Gabriela Soukalova dne 10. leden 2016

Dalším důvodem letošních skvělých výsledků je výborná střelba. Vleže Soukalová minula od startu sezony jen dva terče ze sta a celkově jsou teď ve Světovém poháru pouze tři lepší střelkyně. Lepší procenta mají jen Běloruska Skardinová, Němka Dahlmeierová a Ukrajinka Burdygaová.

„Člověk je pohodlnější a opravdu se mi nechce běhat ani metr navíc. Ve střelbě si tak dávám mnohem víc záležet než dřív, kdy jsem na to měla víc běžecky a ve střelbě byly větší výkyvy,“ přemýšlí Gabriela Soukalová.

V dnešním vytrvalostním závodě v Ruhpoldingu může Gabriela Soukalová zaútočit na čtrnácté umístění v elitní desítce v řadě. Na trať vyjede se startovním číslem sedm.

Ještě dříve, hned jako druhá v pořadí, se na trať vydá Eva Puskarčíková. Veronika Vítková dostala startovní číslo 18, Lucie Charvátová 39 a Jitka Landová 77.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme