Soukalovou před finále SP trápí bolest v krku. Na závody ale bude připravená, říká trenér Vítek

Síly ubývají, tělo se začíná bouřit a sportovci hledají způsob, jak přeprat svůj vlastní organismus. To nebývá na konci dlouhé sezóny nic nového a také biatlonisté patří mezi ty, kteří se s tím musejí vyrovnat. Na vlastní kůži to teď pociťuje i Gabriela Soukalová. Vedoucí žena Světového poháru se totiž před rozhodujícími závody snaží chránit před nemocí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová během příprav na finále Světového poháru v Rusku

Gabriela Soukalová během příprav na finále Světového poháru v Rusku | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Zatímco soupeřky Gabriely Soukalové trénovaly na střelnici a kroužily po tratích stadiónu uprostřed Sibiře, vedoucí biatlonistka Světového poháru přípravu v předzávodním dnu výrazně zredukovala.

„Po dohodě s ní se udělal jenom krátký trénink na lyžích. Asi půl nebo tři čtvrtě hodiny běhu,“ popisoval řešení lehčích potíží trenér českých biatlonistek Zdeněk Vítek. A co vedoucí ženu Světového poháru trápí?

Přehrát

00:00 / 00:00

S trenérem českých biatlonistek Zdeňkem Vítkem před startem finále Světového poháru mluvil reportér ČRo Tomáš Kohout

„Částečně ji bolí v krku a je taková celkově unavená. Dá se to ale přičíst i přesunu, který proběhl hned v pondělí po těžkých závodech. Tomu se dá tedy přičíst to, proč je mírně rozbitá a rozsypaná jako hračky, jak se říká,“ vysvětluje Vítek.

V takovém případě nezbývá trenérovi nic jiného, než aby se řídil pocity sportovce. Tedy objektivně neměřitelnou veličinou, která ale může rozhodnout i o vítězství ve Světovém poháru. Nadějí je, že se stav Gabriely Soukalové třetí den na Sibiři aspoň trochu lepší.

„V krku jí stále trochu bolí, ale pocit se už zlepšuje. To tělo se snad trošku už srovnává,“ říká Zdeněk Vítek. A aby dal Gabrielu Soukalovou dohromady, používá lékárničku, kterou závodníkům nechal před cestou z mistrovství světa týmový lékař.

„Co máme a můžeme použít, tak používáme. Ale už toho moc nemáme,“ konstatuje Zdeněk Vítek stav zásob, oslabený bojem s nemocemi jiných na šampionátu. Gabriela Soukalová tak hlavně dumlá léčivé bonbóny, na acylpyrin zatím nedošlo. A trenér, který všechny uklidňuje, aby zabránil nevítané panice, pronesl.

„Řekl bych, že je schopná zítra závodu,“ dodal kouč Zdeněk Vítek.

Tomáš Kohout, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme