Špička je vyrovnaná, za 5. místo jsem ráda, říká Ledecká. Těší se na hymnu

Snowboardistka Ester Ledecka v paralelním obřím slalomu další medaili na MS nevybojovala. Po triumfu v paralelním slalomu vyhrála v rakouském Lachtalu kvalifikaci, ale ve čtvrtfinále nestačila kvůli chybě v horní části svahu na Švýcarku Zoggovou. I s pátým místem je ale spokojená.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká druhou medaili na MS nezískala, v obřím slalomu vypadla ve čtvrtfinále

Ester Ledecká druhou medaili na MS nezískala, v obřím slalomu vypadla ve čtvrtfinále | Zdroj: ČTK

„Zklamání to není. S kýmkoli jsem jela, tak to byla mistryně světa nebo olympijská vítězka. Špička je strašně vyrovnaná a holky jezdí všechny skvěle. Za páté místo jsem fakt ráda,“ nemrzelo vypadnutí Ester Ledeckou.

O druhou medaili ji připravila chyba ve čtvrtfinále. „Úplně si nepamatuju, co se mi tam stalo, možná mi to nějak odskočilo. Bylo to na ‚heelside‘ (jízda na patách, pozn. red.), určitě na tom ještě s trenérem zapracujeme,“ plánuje vítězka včerejšího závodu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dojmy po druhém závodě Ester Ledecké na MS zjistil reportér ČRo Jakub Marek

Během závodního dne se měnily podmínky. Při kvalifikaci bylo jasno, během závodu občas i padal sníh. „Bylo trošku nepříjemné, že byla chvíli mlha a chvíli posněhávalo. Bylo trošku špatně vidět pod nohy, ale všechny holky to měly stejné,“ nehledá výmluvy 19letá závodnice.

Závod opět provázela bouřlivá atmosféra. „Je to tu hrozně příjemné. A musím poděkovat i všem fanouškům do Česka. Všechny je zdravím a doufám, že jim budu dělat radost i dál,“ věří česká závodnice.

Během dne nastoupila ve 2 různých disciplínách. „Byl to můj první obřák, ve kterém jsem se mohla porovnat s holkami ze špičky a jsem strašně ráda za to, jak to dopadlo. Vím, že držím kontakt. Opravdu jsem ještě v juniorských letech a tady jsou holky, které mají zkušenosti,“ těší 5. místo Ledeckou.

Ester Ledecká na MS druhé zlato nezíská, v obřím slalomu skončila pátá

Číst článek

Po druhém závodě bude čas i na oslavy. „Dnes je vyhlášení, takže to oslavíme s týmem. Ale na bouřlivé oslavy moc nejsem a hlavně nepiju, takže to oslavím vodou. Ale raduju se moc,“ svěřuje se dcera zpěváka Janka Ledeckého.

Očekává i slavnostní ceremoniál,“ Je to strašná pocta, když stojíte na nejvyšším stupni a hrají hymnu vaší země, na to se strašně moc těším,“ říká mistryně světa Ester Ledecká.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme