Štafetě biatlonistek těsně unikla medaile. Koukalová finišovala jako čtvrtá

Štafeta českých biatlonistek obsadila na mistrovství světa v rakouském Hochfilzenu čtvrté místo, když týmu ve složení Jislová, Puskarčíková, Vítková a Koukalová v dramatické bitvě jen těsně unikla medaile. Z vítězství se radovaly favorizované Němky, za kterými dojely Ukrajinky a Francouzky. Češky od medaile dělilo šest sekund.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová v cíli štafetového závodu

Gabriela Koukalová v cíli štafetového závodu | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Štafetu českého týmu rozběhla 22letá Jessica Jislová, která si tímto odbyla premiéru na probíhajícím mistrovství světa. Česká biatlonistka sice na trati za nejlepšími o něco zaostávala, ale na střelnici jako jediná ze závodnic na prvním úseku nechybovala.

Jislová nakonec svůj šestikilometrový úsek dokončila jako osmá s odstupem 38 sekund na vedoucí Francii.

Po Jislové na trať vyrazila Eva Puskarčíková, která sice nejprve předváděla pomalejší běh, ale v průběhu svého vystoupení vystupňovala své tempo a zásluhou dobré střelby vytáhla český tým na průběžnou pátou příčku.

V polovině patřila Češkám pátá příčka

Druhou polovinu štafety začala Veronika Vítková. Ta sice na své první položce dvakrát chybovala, ale i díky problémům Braisazové z Francie se posunula těsně za medailové pozice.

Dvakrát Vítková chybovala i napodruhé, ale ani navzdory tomu neztratila žádnou pozici a i nadále se držela čtvrtá.

Následně se sice Vítková na krátko posunula na třetí místo, ale v závěru ji předstihly dvě závodnice, takže se propadla na pátou příčku.

V dramatickém závěru český tým na nejlepší nestačil

Na tomto místě českou štafetu převzala finišmanka Gabriela Koukalová, která do závodu vyběhla s mankem 29 sekund na vedoucí Němky.

Koukalová na první položce sice nechybovala, ale její nejbližší soupeřky také ne, takže se neposunula vpřed.

To se změnilo až na dalším mezičase, na kterém mistryni světa ze sprintu patřilo již čtvrté místo.

Přehrát

00:00 / 00:00

S českými biatlonistkami v cíli štafetového závodu mluvil reportér ČRo David Nyč

K dalšímu vylepšení průběžné pozice došlo po závěrečné střelbě. Koukalová se ani tentokrát nemýlila a posunula se na druhou příčku, pět sekund za vedoucí Dahlmeierovou z Německa. Ani další závodnice však nebyly daleko, takže se schylovalo k dramatickému finále.

Vedoucí Němka si nakonec bezpečně dojela pro vítězství, ale Koukalová se propadla na čtvrté místo, když jí v závěru předstihly Pidhrušná a Dorinová Habertová.

Českému týmu na medaili chybělo šest sekund.

„Dělala jsem, co jsem mohla. Mrzí mě, že jsem nebyla schopná holky lépe podržet,“ prohlásila krátce po dojezdu Koukalová v rozhovoru pro Českou televizi.

Ženy - štafeta 4x6 km:
1. Německo (Hinzová, Hammerschmidtová, Hildebrandová, Dahlmeierová) 1:11:16,6 (0 trest. okruhů + 9 dobíjení), 2. Ukrajina (Varvynecová, Džymová, Merkušynová, Pidhrušná) -6,4 (0+4), 3. Francie (Chevalierová, Aymonierová, Braisazová, Dorinová Habertová) -8,1 (0+7), 4. ČR (Jislová, Puskarčíková, Vítková, Koukalová) -14,0 (0+6), 5. Itálie -36,5 (0+6), 6. Švédsko -1:20,4 (0+7), 7. Polsko -1:23,1 (0+6), 8. Slovensko -1:26,9 (0+7), 9. Bělorusko -1:50,7 (0+5), 10. Rusko -2:15,5 (1+8).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme