Strachová na stupně vítězů ve Flachau nedosáhla, obsadily je Slovenky a Švédka

Česká lyžařka Šárka Strachová skončila v pátečním slalomu Světového poháru v rakouském Flachau pátá a v celkovém pořadí disciplíny je třetí. Přeskočila ji vítězná Slovenka Veronika Velez Zuzulová. Mezi ní a její bronzovou krajanku Petru Vlhovou se v závodě vměstnala vedoucí žena tabulek Švédka Frida Hansdotterová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Strachová na sjezdovce v rakouském Flachau

Šárka Strachová na sjezdovce v rakouském Flachau | Zdroj: ČTK

V úterý dojela Šárka Strachová ve slalomu ve Flachau druhá za Veronikou Velez Zuzulovou. Zatímco Slovenka své prvenství v pátek zopakovala, Strachová tentokrát skončila mimo stupně vítězů.

V celkovém pořadí tak klesla na třetí příčku právě za Zuzulovou a vedoucí Švédku Fridu Hansdotterovou.

Po úvodním kole, v němž nejrychlejších devět slalomářek dojelo v rámci devíti desetin vteřiny, byla česká lyžařka čtvrtá. Zaostávala za průběžně vedoucí Francouzkou Nastasií Noensovou o dvaačtyřicet setin a rychlejší byly také zmíněné Velez Zuzulová a Hansdotterová.

Mezi slalomářkami září česko-slovenské trio. Sní o společných stupních vítězů

Číst článek

Všechny čtyři závodnice měly lepší čas než Strachová i po druhém kole, které se vydařilo Slovence Petře Vlhové.

Ta byla o dvě desetiny rychlejší než Češka a skončila v závodě třetí za druhou Hansdotterovou a vítěznou krajankou Velez Zuzulovou. Na Strachovou o jednu setinu, o níž byla rychlejší čtvrtá Noensová, zbylo páté místo.

Další příležitost zabrat v bitvě o malý křišťálový glóbus bude mít česká slalomářka 31. ledna ve slovinském Mariboru. 6. března se pojede slalom ve slovenské Jasné a Světový pohár vyvrcholí 19. března ve švýcarském Svatém Mořici.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme