Strachová před posledním startem na MS: Mohla bych těžit z nervozity soupeřek

Sama sebe už neřadí do skupiny favoritek, ale ví, že na velkých akcích dokáže být silná. Lyžařka Šárka Strachová získala slalomářskou medaili na polovině světových šampionátů, kterých se účastnila. Dnes pojede o svou pátou. Los ve Svatém Mořici určil, že s číslem čest na kombinéze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Strachová

Šárka Strachová | Foto: Facebook Šárky Strachové

Úspěšnost lyžařky Šárky Strachové na mistrovstvích světa je vynikající. Krátce po tři čtvrtě na deset se vydá ve švýcarském Svatém Mořici na svůj devátý a poslední slalom v rámci světového šampionátu. Z osmi startů má ve sbírce čtyři cenné kovy, takže ji ani nebude svazovat nervozita, což by mohla být oproti konkurentkám výhoda.

„Mít čtyři medaile z mistrovství světa je něco opravdu velkého, čeho jsem v kariéře dokázala,“ chválí si Strachová. „V závodě bych z toho mohla těžit, protože některé holky, které medaili ještě nezískaly, by mohly být svázané nervozitou,“ dodává dvaatřicetiletá lyžařka, která má na kontě také bronzovou medaili ze ZOH v kanadském Vancouveru. Pochopitelně také ze slalomu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šárka Strachová se ve Svatém Mořici vydá do posledního slalomu na MS

Rakouský trenér Strachové Klaus Mayrhofer u největších úspěchů své svěřenkyně nebyl, ale za téměř pět let spolupráce vypozoroval, že česká lyžařka na důležitých akcích nebývá tak nervózní jako ostatní. I když pětici favoritek vidí jinde, na medaili rodačce z Benecka věří.

„Švýcarku Holdenerovou může svazovat domácí prostředí, Slovenka Velez-Zuzulová má zase zřejmě poslední šanci získat první velkou medaili,“ uvedl Mayrhofer, kudy by mohla vést cesta k dalšímu cennému kovu. Sama Strachová si je vědoma, že se na velké závody umí připravit a doufá, že tento zvyk přetrvá také v sobotu dopoledne.

„Nedokážu popsat, jak je to možné, ale vždy se mi podaří zkoncentrovat pozornost a sílu na daný den. Uvidíme, jestli ještě pořád mám tenhle dar,“ doplnila trojnásobná nejlepší lyžařka České republiky.

Jan Kaliba, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme