Strachová se vrací na oblíbený slalom do Aare, chce stáhnout Schiffrinovou

Před osmi lety slavila lyžařka Šárka Strachová ve švédském Aare titul mistryně světa, nyní se do stejného místa vrátila a to opět s těmi nejvyššími ambicemi. Doufám, že se sníží rozdíly od doposud suverénní Američanky Schiffrinové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Strachová

Šárka Strachová | Zdroj: Reuters

„Chystám se na ten závod dobře připravit a pak uvidíme. Trať tady je hodně hezká,“ přistupuje Šárka Strachová i k nadcházejícímu slalomu s tradiční pokorou a skromností, dobře ale tuší, že formu má v úvodu sezony parádní.

Se 110 body je po dvou slalomech na třetím místě v hodnocení této disciplíny a v Aare by navíc ráda dokázala, že i naprostá suverenita Američanky Mikaely Shiffrinové nemusí být něčím definitivním.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pocity před slalomem v Aare získal od Šárky Strachové reportér ČRo Michal Jurman

20letá olympijská vítězka nadělila v Aspenu bronzové Strachové téměř tři sekundy a hned začala nahlas přemýšlet o tom, jak se v prosinci ve Schladmingu kvůli nedostatečné motivaci poměří ve slalomu s muži.

„Mikaela má úžasnou formu a v Aspenu byly ohromné rozdíly. Hodně to bylo dané i sněhem, který tam byl. Jsem zvědavá, jaké budou v Evropě, jestli se trochu zmenší,“ doufá Strachová, že tentokrát nebude Shiffrinová už tak nedostižná jako v Americe.

Mezi ty, které by v cestě za dalším očekáváným vítězstvím mohly Američanku pozlobit, chce patřit i ona. Kde jinde se totiž cítí Strachová opravdu dobře, než v malé švédské obci s tisíci nahlášenými obyvateli.

Před osmi lety zajela v Aare jízdu, kterou mají všichni sportovní fanoušci stále před očima, získala zlato na MS. „Už jsem tu byla tolikrát, že tu mám krásné vzpomínky i závody, které se nepovedly. Ale určitě převažují ty krásné,“ přiznává na svém facebookovém profilu před nedělním slalomem Světového poháru Šárka Strachová.

První kolo odstartuje v Aare v neděli o půl desáté dopoledne.

 

Šárku čeká v neděli ve Švédsku třetí díl SP. Jak se jí tam závodí, kdy vznikla doprovodná fotka, jak je to s technickými...

Zveřejnil(a) Šárka Strachová dne 11. prosinec 2015

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme