Strachová skončila ve Flachau desátá, slalom ovládla Švédka Hansdotterová

Vloni byla Šárka Strachová při slalomu ve Flachau druhá, v letošním závodě ale uzavřela první desítku. V rakouském středisku se jí nepovedlo první kolo a ve druhém se ještě o jedno místo propadla. S velkým náskokem vyhrála švédská držitelka malého křišťálového glóbu Frida Handsotterová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Strachová v Záhřebu

Šárka Strachová v Záhřebu | Zdroj: Reuters

Šárka Strachová během prvního kola slalomu neudělala žádnou velkou chybu, její jízda ve Flachau ale nebyla tak plynulá jako u soupeřek. Češka skončila devátá a ve druhém kole si ještě o jednu příčku pohoršila. Ve třetím závodě během týdne tak uzavřela elitní desítku.

Loňská vítězka celkové klasifikace slalomářek Frida Hansdotterová sjela trať na sjezdovce Hermanna Mayera suverénně. Na druhou Švýcarku Holdenerovou měla po prvním kole náskok 95 setin, ve druhé jízdě ho i přes velkou chybu udržela a vyhrála o 58 setin.

Vyhrála před druhou Norkou Ninou Loesethovou, o třetí místo se podělily Wendy Holdenerová a Mikaela Shiffrinová, kterou v prvním kole zbrzdila strená hrana, v tom druhém ale předvedla nejrychlejší čas ze šech.

Američanka díky 60 bodům za třetí místo navýšila svůj náskok v čele SP i v hodnocení disciplíny. Vítězná Hansdotterová si mezi slalomářkami poleppšila na čtvrtou pozici. Šárka Strachová o dvě místa spadla a je sedmá.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme