Strachová zakončila sezonu devátým místem, vyhrála Shiffrinová

Lyžařka Šárka Strachová skončila ve finále Světového poháru ve Svatém Mořici ve slalomu devátá. Popáté v sezoně vyhrála Američanka Mikaela Shiffrinová a udržela si ve slalomech stoprocentní bilanci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká slalomářka Šárka Strachová v rakouském Lienzu

Česká slalomářka Šárka Strachová v rakouském Lienzu | Zdroj: Reuters

Strachová má za sebou vydařenou sezonu. Jejím nejhorším výsledkem bylo dnešní deváté místo, dvakrát vybojovala druhou příčku a jednou třetí. Ve všech závodech dojela v top 10, což dokázala podruhé v kariéře a poprvé po šesti letech.

Ve Svatém Mořici Strachové nevyšlo první kolo, po němž figurovala na 14. místě. Ve druhém kole se zlepšila, zajela desátý čas a i díky výpadku některých soupeřek se posunula o pět míst výše. V pořadí slalomu SP obsadila jednatřicetiletá česká lyžařka potřetí v kariéře páté místo.

Závod nedokončila mimo jiné Francouzka Nastasia Noensová, která byla po první jízdě druhá. V druhém kole zachytila lyží o branku, spadla a zranila se.

Olympijská vítězka a mistryně světa Shiffrinová proto musela na start čekat o něco déle, z míry ji to ale nevyvedlo a předvedla stejně jako v 1. kole nejrychlejší jízdu. Jednadvacetiletá Američanka ovládla všechny slalomy, do kterých nastoupila.

Kvůli zranění ale vynechala část sezony, a proto malý křišťálový glóbus získala Švédka Frida Hansdotterová, dnes třetí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme