Strachové a Bankovi začíná klíčová část sezony. Nejvíce závodů jedou v lednu

Nepsané pravidlo anglické Premier League říká, že z celkového vítězství se raduje ten z favoritů, který nejlépe zvládne utkáními nabité období na přelomu roku. Podobné jako fotbalisti v Anglii to mají i alpští lyžaři. Také jim právě začíná klíčová fáze sezony a týká se to i dvou dlouhodobě nejlepších Čechů – Šárky Strachové a Ondřeje Banka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soustředěný výkon zajistil Šárce Strachové druhé místo v prvním kole mariborského slalomu

Soustředěný výkon zajistil Šárce Strachové druhé místo v prvním kole mariborského slalomu | Zdroj: Reuters

„Nejvíce nás toho čeká v lednu – čtyři závody, v únoru nemáme nic a v březnu potom ještě poslední a finále, takže teď určitě bude dobré vyladit formu co nejlépe na leden, protože hlavní části závodů se odehrávají v příštích čtyřech týdnech,“ vyjmenovává Šárka Strachová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Alpským lyžařům včetně Šárky Strachové a Ondřeje Banka startuje klíčová část sezony. Více Jan Kaliba

Čtvrtá nejlepší slalomářka podle celkového hodnocení Světového poháru tajně myslí na malý Křišťálový glóbus pro nejlepší ženu sezony ve své disciplíně.

Na rozdíl od olympijské medaile nebo titulu mistryně světa tuto trofej ještě nemá a ví, že dnešním závodem v rakouském Lienzu začíná období, kdy na ni může zaútočit.

V sezoně bez velké akce má před sebou podobně důležitý leden i Ondřej Bank. „Výzva Kitzbühelu a Wengenu je docela lákavá. Loni, jak jsem tam byl na podiu, to bylo hezké. Chtěl bych se tam podívat ještě jednou,“ říká.

Na rozdíl od Strachové, která ještě v sezoně neskončila hůře než sedmá, se ale Bankovi po zranění zatím nedaří dostat do závodní pohody, která by myšlenky na další úspěch na slavném Hahnenkammu podporovala, a to zbývají už necelé čtyři týdny.

Ondřej Bank nedokončil ve Val Gardeně ani jeden závod | Foto: Reuters

Ani povánoční měřené tréninky sjezdu v italské Santa Caterině českému lyžaři nevyšly, ale počítá se až dnešní závod se startem v 11.45. Ženský slalom Světového poháru se Šárkou Strachovou začne v 10.30.

Jan Kaliba, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme