Stříbrnou radost mírnilo počasí. Během tří dnů se v Oberhofu dají zažít čtyři roční období, řekl Šlesingr

Ani první medaile v letošním Světovém poháru biatlonistu Michala Šlesingra neobměkčila. V areálu v německém Oberhofu totiž ve čtvrtek bojoval s nevlídnými podmínkami, a to už při nástřelu před závodem ve sprintu. Věčně nepříjemné počasí mu nedělá v Oberhofu radost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Šlesingr navzdory nepříjemnému počasí skončil druhý

Michal Šlesingr navzdory nepříjemnému počasí skončil druhý | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Michal Šlesingr měl ze stříbrné příčky radost, ale přece jen na závodech Světového poháru v německém Oberhofu vidí negativa.

„Pro mě to jako pro závodníka není příjemné, když nás tady jeden rok potkává déšť, pak mlhy, fujavice, chumelenice. Během tří dnů se tady dají zažít čtyři roční období,“ komentoval český biatlonista.

Tentokrát v Oberhofu došlo na ukázkovou zimu. Teploměr ukazoval sedm stupňů pod nulou a venku chumelilo. „Vypadalo to, že se rozhodl to zasypat někdo nahoře,“ usmíval se Šlesingr.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pro mě to jako pro závodníka není příjemné, když nás tady jeden rok potkává déšť, pak mlhy, fičavice, chumelenice, míní biatlonista Michal Šlesingr

Už během nástřelu, při kterém si biatlonisté těsně před závodem nastavují mířidla podle aktuálního větru, sněžilo tak hustě a rychle z boku, že se chvílemi v podstatě nedalo střílet.

„Kluky jsme poslali na trať, nemělo smysl v takovém počasí nastřelovat. Při výměně terčů jsme si museli terče brát, abychom vůbec viděli, kam biatlonisté stříleli,“ řekl trenér Michael Málek s tím, že v dalekohledech nebylo nic vidět, a dodal: „Pak nás jury posunula dopředu, těsně za podložky. To už byly podmínky lepší.“

„Jednu položku jsem měl takovou, že mi metl sníh z boku přímo do pravého oka, kterým mířím, což není příjemné. Střílet se v tom pořádně nedá, ale chvilku jsem počkal a na ostatní položky během nástřelu už jsem měl relativně rozumné počasí,“ dodal Šlesingr a chválil si, že při samotném závodě už byly podmínky také regulérní.

V ty doufají i ženy, které čeká sprint v pátek od čtvrt na tři odpoledne. Na Radiožurnálu uslyšíte z Oberhofu živé vstupy.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme