Stříbro pro dceru a manželku. Vymýšlel jsem, jak budu slavit, usmíval se Moravec

V dosavadním průběhu letošního Světového poháru se na stupně vítězů neprodral. Ondřej Moravec se dočkal až v neděli v závodu s hromadným startem na 15 kilometrů v německém Ruhpoldingu, odkud své druhé místo věnoval dcerce Rozárce a manželce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonista Ondřej Moravec si dojel pro druhé místo s prstem v puse

Biatlonista Ondřej Moravec si dojel pro druhé místo s prstem v puse | Zdroj: ČTK

Vy jste si krásně strčil prst do pusy, když jste projížděl cílem. Předpokládám, že to byl dudlík pro dcerku Rozárku?

Určitě. Dneska super závod. Myslím, že jsem si to luxusně pohlídal na střelnici, takže jsem strašně rád, že to dopadlo. Sice chyběl kousek na Fourcadea, ale na to jsem dneska neměl. Lyže byly super, ale třetí den už byl hodně znát.

Parádní byla právě ta vámi zmíněná střelba – rychlá vleže i vestoje, a hlavně přesná, základ úspěchu. Je to tak?

Přehrát

00:00 / 00:00

Pochvaloval si lyže i úspěšnost na střelnici. Na Fourcadea jsem ale neměl, prohlásil biatlonista Ondřej Moravec po závodě s hromadným startem v Ruhpoldingu

Ležáky jsem dneska lehoučce pohlídal, první stoják taky, ale vyplatilo se. Dneska bylo docela dost chyb, spousta závodníků minula, takže se vyplatilo trochu si počkat a dát nuly.

Co třetí střelba? Tam byl nějaký kontakt se starším z Fourcadeů Simonem?

Trošku nepochopitelně šel na tři kola, nebo na kolik, a úplně mi podle mě stupidně zkřížil cestu. Nevím, no, to jsou občas takové zkraty některých závodníků, ale zaplaťpánbůh, že se nic nestalo a že jsme třeba nespadli nebo tak, takže to nic nebylo.

Říkal jste, že jste si závod stíhal i užít. Bylo to i díky tomu, že trať vypadala, že drží o něco lépe než v minulých dnech, kdy jste se do ní bořili téměř po kotníky?

Určitě. Dneska to bylo tvrdé. Já tohle mám rád, tady mi ty tratě prostě sedí. Mně ani nevadí, když je to měkké, protože většinou to suprově jede, takže i kdyby to dneska bylo měkké, tak by mi to nevadilo.

Moravec si veze z Ruhpoldingu ze závodu s hromadným startem druhé místo

Číst článek

Už jsem zmínil to gesto dudlíku, takže to byl dárek pro dcerku od táty?

Už 300 metrů před cílem jsem vymýšlel, co tam budu dělat. Já mám většinou štěstí, že mám na cílových rovinkách spoustu času dělat tam nějaké kraviny, takže rozhodně to byl pozdrav nejen pro dceru, ale i pro manželku. Doufám, že se dívaly, protože si myslím, že určitě budou rády.

Byla to při závodě motivace, že holkám něco dovezete?

Před druhou ležkou jsem si na to vzpomněl a docela to nabíjí. Sice už ta poslední dvě kola jsem na to moc nemyslel, ale je to takový částečný stimul. Určitě to povzbudí.

Tomáš Kohout, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme