Studuje, vyrábí pomazánky a připravuje se na obhajobu olympijského zlata. Samkovou čeká těžká sezona

Už to není ta bezstarostná holka s malovaným knírkem, co předloni příjemně překvapila zlatem v Soči. Eva Samková poznala tíhu olympijské slávy, zápasila se zraněními a snaží se kromě snowboardcrossu stíhat i studium tělesné výchovy a sportu. Když ji ale teď před novou sezonou potkáte, zjistíte, že smích ani originalita ji neopustily. A výsledky jsou sladké.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: Filip Jandourek

„Druhá generace pomazánky z lískových oříšků je výrazně krémovější a chuťově výraznější,“ chválí Eva Samková svůj nejnovější kulinářský výtvor pro trenéry Marka Jelínka a Jakuba Flejšara.

Do toho hyperaktivní olympijská vítězka hraje na saxofon nebo jezdí na koni. Poslední dobou se ohání i v kuchyni.

„Teď jsem byla pár dní doma a neměla jsem co dělat. Klukům jsem předtím vyrobila už jednu a nebyla jsem s ní moc spokojená. Vaření mě baví a taky mi chutná,“ klopí trochu vyčítavě zrak ke svému ponču, další nevšední součásti své image.

S jednou rukou se na kole nerozjedu, zjistila Samková po operaci. Už začíná trénovat

Číst článek

Teď do ní přibyla i role studentky s nezbytnými skripty a zápočty. Naposledy se potila u anatomie, která ji trápila v září, na konci prvního vysokoškolského ročníku. „Vlastně by mě mohli vyhodit. Asi to bylo dramatický, hlavně jsem byla vynervovaná, že to nezvládnu. Zároveň už nejsem zvyklá se moc učit,“ přiznává.

„Některé chyby, které při zkouškách měla, bych jí já asi neodpustil,“ připouští Marek Jelínek. Trenér přesto doufá, že až jednou Samková sečte své studium a sportovní kariéru, bude z ní trenérka českých snowboardistů.

Zatím jí škola pomáhá třeba lépe chápat vlastní zranění, naposledy se zotavovala po operaci ramena. „Můžu líp komunikovat s fyzioterapeutkou. Vyjadřuje se svými pojmy a já tomu trošku rozumím. Latinsky části těla vím, ale teď jsem ve stresu, tak vám to neřeknu,“ rozesmál Evu Samkovou nečekaný dotaz ČRo.

Medaile z mistrovství světa a výhra na Světovém poháru

Od prosince ale půjdou žerty stranou, nadcházející sezona bude zároveň kvalifikací na olympijské hry 2018, kde chce Eva Samková obhajovat vítězství ze Soči.

„Tahle sezona se zdá trochu důležitější. Světový pohár je pro mě zajímavý, protože vypovídá, jak člověk jezdí celou sezonu. Minulý rok jsem byla druhá, tak tenhle rok bych ráda vyhrála. Bude i MS, které je důležité, protože se zahrnuje do kvalifikace na olympiádu. A tam jsem byla nejlíp pátá, to bych taky chtěla zlepšit. Bedna na mistrovství světa je určitě reálná," věří Eva Samková.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme