Stupně vítězů na úvod. Smíšená štafeta biatlonistů dojela v Östersundu třetí

Smíšená štafeta českých biatlonistů ve složení Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Michal Šlesingr a Ondřej Moravec dojela na úvod Světového poháru třetí. Ve švédském Östersundu nestačila pouze na Nory a Němce.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká smíšená štafeta získala první úspěch hned v prvním závodě

Česká smíšená štafeta získala první úspěch hned v prvním závodě | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

„Je to skvělé, protože v dnešní době, kdy od nás tolik lidí očekává dobrý výsledek, je čím dál těžší se držet na špičce. Je to vynikající začátek a můžeme být všichni spokojení,“ okomentovala třetí místo v cíli Gabriela Soukalová.

Českou štafetu rozběhla Veronika Vítková, která se hned na první střelbě dostala po třech chybách do kritické situace. Sice se dokázala vyhnout trestnému kolu, ale ztratila půl minuty.

„Trošku jsem si zahrála. Nejen s mými nervy, ale i u ostatních, na první ležce. Naštěstí jsem to zvládla bez trestného kola a na trati jsem se cítila dobře,“ popsala důležitý moment Veronika Vítková.

U první střelby se kouč Rybář bál. Potěšila ho 'trošku jiná Gábina'

Číst článek

Položku vestoje ale zvládla bez problémů a po stíhací jízdě v posledním okruhu předávala Gabriele Soukalové na šestém místě s odstupem pouhých 7 sekund na vedoucí Francii. Češky se navíc chytře vyhnuly kolizím soupeřek při předávání a dostaly se do těsného kontaktu.

Starší z obou Češek předvedla fantastickou první položku, ve které si pěti bezchybnými ranami vybudovala náskok. Po dvou chybách na druhé střelbě se jí zachytila Norka Tiril Eckhoffová, která předávala mužské části štafety jako první. Michal Šlesingr ale vyjel okamžitě za Norem.

„První kolo bylo super, ale ve druhém mi tak došly síly, že jsem se bála, jestli vůbec dojedu do cíle. Jsem ráda, že jsem podržela ‚ležku‘. Na ‚stojku‘ jsem byla trošku zvědavá, ale není tam trestné kolo, to je super,“ řekla Soukalová.

Celý první okruh koukal Čech na záda Johannese Bö, společně ulehli i ke střeleckému stavu. Nor terče „vyčistil“, Čech vedle zvedajícího se soupeře zkazil poslední ránu a odjel se ztrátou jednoho dobíjení. Dvě chyby na „stojce“ ale Českou štafetu odsunuly na třetí místo na Německo.

Finálový úsek ovládl Tarjei Bö, který na trati ani na střelnici nedal sebemenší šanci Simonu Schemppovi. Norsko vyhrálo úvodní smíšenou štafetu o 33 sekund před Německem. Ondřej Moravec na obou položkách celkem třikrát opravoval a dovezl českou štafetu na třetím místě se ztrátou minuty a 11 vteřin.

Na úvod programu se jel závod smíšených dvojic. Češi Eva Puskarčíková a Michal Krčmář skončili třináctí.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme