Těsně za stupni vítězů. Sáblíková dokončila patnáctistovku v Naganu čtvrtá

Vteřina za vítězstvím, 35 setin za třetím místem. Martině Sáblíkové ani nejrychlejší poslední kolo ze všech závodnic nestačilo na stupně vítězů v závodě na 1500 metrů v japonském Naganu. Čtvrtým místem ale vylepšila své umístění z prvního podniku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslařka Martina Sáblíková

Rychlobruslařka Martina Sáblíková | Zdroj: Reuters

Rychlobruslařky byly do závodu na 1500 metrů rozřazeny podle výsledků prvního závodu sezony v čínském Harbinu. Martina Sáblíková tak jela s Japonkou Miho Takagiovou, té v Číně těsně podlehla a prohrávala s ní i v nájezdu do posledního kola v Naganu.

Jenže posledních 400 metrů zvládla česká závodnice skvěle a dostala se o 11 setin sekundy před Japonku na průběžné první místo. Pak musela čekat, jak pojedou její soupeřky. Ze čtyř žen v posledních dvou rozjížďkách zaváhala jediná – Nizozemka Antoinette de Jongová.

Sáblíková slaví další prvenství ve Světovém poháru. V Naganu ovládla závod na 3 kilometry

Číst článek

Další dvě reprezentantky Nizozemska – Ireen Wüstová a Marrit Leenstraová se před Češku dostaly, povedlo se to i vítězce a vedoucí ženě SP Heather Bergsmaové z USA, která vyhrála i druhý závod sezony. Sáblíkovou porazila přesně o sekundu, druhou Wüstovou o 21 setin.

Čtvrtým místem Martina Sáblíková výrazně vylepšila šesté místo z Harbinu a na rychlejší trati olympijského stadionu o více než 2 vteřiny zlepšila i čas. V průběžném pořadí patnáctistovky se dělí o čtvrté místo s de Jongovou.

Už v pátek vyhrála česká reprezentantka závod na 3 kilometry a připsala si 44. vítězství ve Světovém poháru v kariéře. Včera na kilometru skončila devatenáctá.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme