Tessa Worleyová má druhé zlato ve dvou dnech. Na MS ovládla obří slalom

Francouzka Tessa Worleyová se ve Svatém Mořici podruhé v kariéře stala mistryní světa v obřím slalomu. Američanku Shiffrinovou porazila o 34 setin, bronz bere Italka Sofia Goggiová. Nejlepší Češka Kateřina Pauláthová skončila na konci elitní třicítky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tessa Worleyová podruhé vyhrála obří slalom na MS

Tessa Worleyová podruhé vyhrála obří slalom na MS | Zdroj: Reuters

Šampionku z roku 2013 Worleyovou, která vede i průběžné hodnocení této disciplíny ve Světovém poháru, nepřipravila o druhé zlato z letošního šampionátu po triumfu v soutěži družstev ani drobná chyba v úvodu druhého kola. Shiffrinová si díky nejrychlejší druhé jízdě prohodila pořadí s Goggiaovou.

Sedmadvacetiletá Worleyová má po dnešku na kontě už čtyři tituly mistryně světa: vedle dvou z obřího slalomu, v němž navíc na MS 2011 dojela třetí, i dva z družstev. V této sezoně absolvovala svou oblíbenou disciplínu v SP sedmkrát, z toho třikrát vyhrála a třikrát byla druhá.

Obhájkyně prvenství z Vailu a Beaver Creeku Rakušanka Anna Veithová dojela až dvaadvacátá. Ještě hůř dopadla další velká kandidátka na medaili Němka Viktoria Rebensburgová, která po chybě vypadla už v prvním kole.

Pauláthová byla po prvním kole osmadvacátá, ve druhém si o jednu pozici pohoršila, přesto vylepšila svůj nejlepší výsledek na MS. Dosud byla nejlépe dvaatřicátá předloni v super-G. Na vítězku ztratila téměř pět sekund.

Ester Ledecká obsadila 37. místo, Tereza Kmochová byla třiačtyřicátá. Čtvrtá Češka Martina Dubovská vypadla v prvním kole.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme