Tomáš Verner hodnotí ME krasobruslařů

V roce 2008 si pověsil krasobruslař Tomáš Verner na krk zlatou medaili z mistrovství Evropy. Po osmi letech na končícím šampionátu v Bratislavě také nechybí, i když už trošku v jiné roli. Je asistentem trenérky Vlasty Kopřivové a celou akci může hodnotit s nadhledem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Verner se po konci aktivní kariéry rozhoduje o své další dráze

Tomáš Verner se po konci aktivní kariéry rozhoduje o své další dráze | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

O dvojici Češka, Mansourová (kategorie tanců na ledě):

Zaznamenali jsme velký posun. Michal a Cortney překvapili svým výkonem a byli velmi sebejistí. Je to příslib do dalšího šampionátu, který budeme hostit my v Ostravě.

O Jiřím Bělohradském (kategorie mužů):

K posunu došlo k první části. Michal Březina byl na krásném třetím místě, Jiří Bělohradský byl 19. Oba to byly výborné výkony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Verner pro Český rozhlas hodnotí české vystoupení na ME krasobruslařů v Bratislavě

Jirka Bělohradský se postavil dobře i ke svému debutu ve volné jízdě, ale nestačilo to na víc než na 20. místo. I na ME je účast ve finále bez čtverného skoku a trojitého axela je skoro fyzickým hendikepem.

O Michalu Březinovi (kategorie mužů):

Michal Březina neustál roli favorita na medaili. Soupeři se mu uklidili z cesty, ale z poslední startovní pozice nedokázal zaútočit. Dobře vím, jak se cítí. Nehledám pro něj omluvu, ani po něm nehážu výčitky. Ta role nebyla jednoduchá. O to snáz by se mu mohlo jet na šampionátu doma, nebude na něj žádný tlak, pojede s čistým štítem.

Je to zase umístění bez medaile, což je zklamání, protože výkonnost je velice dobrá, aspoň v tréninku jí ukazoval. Škoda, že to nepřenesl do závodu.

Michal Březina při volné jízdě dvakrát spadl | Foto: Reuters

O šancích Michala Březiny na medaili z velké akce:

Určitě na to má výkonnost. Bude záležet na tom, jestli nad sebou on sám nezlomil hůl. Jestli nad ním zlomili hůl jiní, je to jejich problém. To Michala nemusí trápit. Hlavně, aby měl vůli do tréninku, aby se oklepal a zkusil napravit sezonu na MS. Hlavně, aby neztratil víru.

O rolích spolukomentátora a trenéra:

Maximálně jsem si to užil. Jsem asistent trenéra a s touto pozicí se neváže taková odpovědnost. Hlavní trenér je paní Vlasta Kopřivová, ta na sobě nesla břemeno odpovědnosti.

Po celou sezonu, kdykoli jsem se vrátil do Prahy, nazul jsem brusle a skočil za sourozenci Bělohradskými na led. V průběhu šampionátu jsem byl spíš mentorem, abych ho provedl úvodním startem do velkých závodů, aby to psychicky vydržel.

Pozici jsem si užil, ještě k tomu jsem měl na nohou pohodlné boty. A v pohodlí své bundy jsem mohl sledovat vynikající výkon Jirky v krátkém programu.

 

Tomáš Verner není pouze krasobruslařem a trenérem, ale jak jste mohli slyšet na ČT sport je i výborný spolukomentátor.Tomáš Verner isn't only figure skater and coach, but he is also great TV commentator.

Zveřejnil(a) Czech Figure Skating dne 30. leden 2016

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme