Tři čeští skikrosaři zasáhnou do bojů o medaile na MS v Kreichsbergu

Na mistrovství světa ve snowboardingu a akrobatickém lyžování v rakouském Kreichsbergu budou ve hře o medaile tři čeští skikrosaři. Mezi ženami Andrea Zemanová a Nikol Kučerová a mezi muži legenda této disciplíny, Tomáš Kraus.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skikrosař Tomáš Kraus po vítězství ve Špindlerově mlýně (ilustrační foto)

Skikrosař Tomáš Kraus po vítězství ve Špindlerově mlýně (ilustrační foto) | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

„Je tam jeden malinkej přejezd boulí a jeden větší skok. Když člověk udělá obojí dobře, může získat,“ plánuje taktiku Tomáš Kraus.

„Když budeš uprostřed a budeš trošku pozadu, tak tě zepředu zavřou a už je nedoženeš. Když budeš venku, tak máš šanci jet těsně za nimi,“ dodává k úvodním metrům trati čtyřnásobný vítěz světového poháru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tři želízka v ohni bude mít český skikros ve finálových jízdách na mistrovství světa v rakouském v Kreichsbergu - Tomáše Krause, Andreu Zemanovou a Nikol Kučerovou

Ten skončil v kvalifikaci dvacátý a do osmifinále vstoupí ve vnitřní, modré dráze. Jakou zvolí taktiku, uvidí až podle aktuálního rozpoložení.

„Když si člověk věří, jít dovnitř, když si věří méně, jít ven. Co na mě zbude, to využiju. Udělám, co budu moct,“ slibuje čtyřicetiletý Tomáš Kraus. Na trati bude hodně těsno i v ženské kategorii, což potvrzují i slova desáté z kvalifikace Andrey Zemanové.

„Ta trať je docela úzká, takže si nedokážu ani představit, jak se bude předjíždět,“ přemýšlí v současnosti nejlepší česká skikrosařka.

I proto organizátoři na poslední chvíli před kvalifikací měnili trať, aby byla těžší a závodníkům neodpustila jedinou větší chybu. Ale ani tak pravděpodobně nebudou mezi skikrosaři velké rozdíly.

„Asi se pojede natěsno. Je to úzký a jsou tam místa, kde se může udělat malinká chyba a pak se to bude míchat, pak se bude předjíždět. Myslím, že to bude pěkný závod,“ láká Tomáš Kraus fanoušky na tvrdé boje o skikrosové medaile.

Ty začnou po dvanácté hodině, a jak se českým závodníkům bude dařit, uslyšíte na této stanici.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme