Tři sestry v biatlonové štafetě. Unikát a speciální zážitek, rozplývají se Švýcarky Gasparinové

Do Klapzubovy jedenáctky mají pořád hodně daleko, ale obsadit biatlonovou štafetu ze tří čtvrtin zástupci jedné rodiny je rarita. Řeč je o švýcarských sestrách Aitě, Selině a Elise Gasparinových. Všechny tři se zúčastnily včerejšího závodu na světovém šampionátu v Hochfilzenu, kde skončily třinácté.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švýcarské sestry Gasparinové

Švýcarské sestry Gasparinové | Foto: Facebook Elisy Gasparinové

Tři ze čtyř švýcarských biatlonistek, které se včera v rakouském Hochfilzenu vydaly na trať ve štafetě žen, nesou jméno Gasparinová. Aby tak moderátor nezněl jako zaseklý pásek, je třeba u každé uvádět také křestní jméno. Aita (23), Selina (32) a Elisa (25) spolu poprvé závodily na velké akci právě v dějišti letošního světového šampionátu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tři čtvrtiny ženské švýcarské štafety tvořily sestry Gasparinové

„Je skvělé být v jedné štafetě se svými sestrami. Už je to dlouho, co jsme spolu závodili, protože Selině se narodilo dítě a také Elisa musela na nějaký čas přestat závodit,“ řekla nejmladší z tria sester Aita Gasparinová.

Trio sourozenců mohli mít i Češi

Včerejší švýcarskou štafetu doplnila Lena Haeckiová. I tak ale byl švýcarský kvartet výjimečný a ojedinělý ve svém zajímavém složení. „Nevybavuju si, že by se někdy ve štafetě sešly tři sestry,“ přemýšlela po závodě Elisa. Trojice spolu ve stejné disciplíně závodila také na ZOH v ruském Soči. Gasparinů ale včera bylo v Hochfilzenu více.

Kromě fanoušků Švýcarska totiž své dcery povzbuzovali z hlediště také rodiče. Podobný zážitek mohly přitom zažívat také české biatlonistky. Reprezentantka Jessica Jislová má totiž také dvě sestry, které se kolem tohoto sportu pohybují. „Erika už skončila, ale pro změnu začala Sára,“ prozradila na své sestry Jessica, podle které je více sourozenců v jednom týmu k užitku.

„Člověk totiž s druhým lépe soucítí a ví, co a jak prožívá,“ říká.

David Nyč, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme