Tři trestná kola jsou za ideálních podmínek strašně moc, smutní Vítková

Celou sezonu dobývaly české biatlonistky stupně vítězů ve štafetových závodech Světového poháru. Ale v tom nejsledovanějším, na mistrovství světa, skončily osmé. Landová musela ve třetím úseku na jedno kolo a Veronika Vítková na posledním dokonce na dva trestné okruhy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková dovezla českou štafetu až na osmém místě

Veronika Vítková dovezla českou štafetu až na osmém místě | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Finišmanka české štafety v cíli těžko skrývala zklamání. „Hlavně se opět nepovedla ležka,“ připomněla Veronika Vítková bolavé místo svých výkonů na šampionátu.

Propad v podobě osmého místa navíc přišlo na MS po skvělých výkonech v průběhu sezony. „Bolelo by to v jakémkoli závodě. Dát si 3 kola ve štafetách, když jsou ideální podmínky, to je strašně moc,“ nevymlouvala se třetí žena pořadí SP.

Přehrát

00:00 / 00:00

Veronika Vítková po nevydařené štafetě jen těžko hledala slova. V cíli s ní mluvil reportér ČRo Tomáš Kohout

Ještě na třetím úseku přitom byla Jitka Landová první, pak se ale česká štafeta propadala. Už jsem To dostala s velkou ztrátou, první kolo jsem se snažila jet, asi to byla chyba, možná jsem to trošku přepálila, pak to odnesla střelba,“ popsala běžecký okruh před kritickou položkou.

„Nebyla jiná šance, ale ta dvě kola tam neměla zůstat. Pak už o nic nešlo, přede mnou byla akorát osmá Američanka, pak díra. Dalo se posunout o jedno místo, to se mi povedlo, tak aspoň něco,“ našla finišmanka malé pozitivum.

Biatlonistky dominanci nepotvrdily. Chyby odsunuly štafetu na 8. místo

Číst článek

MS je i tak pro český biatlon úspěšné. I Vítková má zlato ze smíšené štafety a čeká ji závod s hromadným startem. „Může se to přelomit, akorát by to chtělo se konečně trefit,“ ví Veronika Vítková, kterou teď čeká den volna na povzbuzení. „Pokusíme se, ale bude to těžké.“

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme