U první střelby se kouč Rybář bál. Potěšila ho 'trošku jiná Gábina'

Z první smíšené štafety v sezoně ještě nelze předpovídat, jak bude vypadat nová biatlonová sezona. Trenér české reprezentace Ondřej Rybář ale ví, že bude vyrovnanější. V cestě za stupni vítězů ho potěšil hlavně skvělý výkon Gabriely Soukalové na druhém úseku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

'Úplně jiná Gábina' Soukalová předvedla v Östersundu skvělý druhý úsek smíšené štafety

'Úplně jiná Gábina' Soukalová předvedla v Östersundu skvělý druhý úsek smíšené štafety | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Třetí příčka je výtečná, ale jak vám bylo, když Veronika Vítková minula hned první dvě rány na střelnici?

Byl to asi nejtěžší okamžik. Když to člověk sleduje v dalekohledu a vidí, že rány jdou výš, tak se bojí, jestli závodník zareaguje. Jde o to, jak upraví polohu. Pak už to bylo lepší, ale podobnou chvilku jsem zažil při jedné štafetě u Gábiny, kdy něco spadlo, něco ne. Dnes se to stalo Verče.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reakci trenéra biatlonové reprezentace Ondřeje Rybáře získal pro Sportžurnál Miroslav Augustin

Když to dobila, byl to klíčový okamžik. Pak jela výborně a vrátila štafetu do závodu výbornou stojkou. Získala kontakt a štafeta mohla dál bojovat o nejvyšší příčky.

Parádní výkon předvedla Gabriela Soukalová. Bylo to něco jiného než vloni touhle dobou.

Vloni se jí začátek hodně nepovedl. Ale Gábina letos je trošku jiná Gábina než vloni. Je daleko víc podobná olympijské sezoně. Má tah na bránu a ví, co chce. Úsek v jejím podání jsme na druhém úseku potřebovali. Nejlepší štafety se utrhly.

Stupně vítězů na úvod. Smíšená štafeta biatlonistů dojela v Östersundu třetí

Číst článek

Šlesingr s Moravcem medailové příčky udrželi, takže je důvod slavit. Ale dokážete odhadnout, jak se bude vyvíjet sezona?

To se nedá. Mix štafeta je specifická, pak přijdou individuální závody. Z tohohle závodu můžeme vyčíst, že přibyli další závodníci, co se budou tlačit do špičky. Bude to těsnější a vyrovnanější.

Pro mě jsou překvapením Švédi, kteří vystrčili růžky s novou generací. V individuálech se prosadí další závodníci a moc bych si přál, abychom byli mezi nimi.

Miroslav Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme