Užitečná mučírna pro biatlonisty. Fyzioterapeut Karpíšek trápí české reprezentanty, Šlesingr nasazuje poker face

Setkání s fyzioterapeutem Romanem Karpíškem jsou obvykle bolestivým zážitkem českých biatlonistů, protahovací cvičení ale patří k předzávodní přípravě reprezentantů. I díky nim se pravidelně umísťují na špici v závodech Světového poháru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Nyč na stole Romana Karpíška

David Nyč na stole Romana Karpíška | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Provizorní rehabilitační středisko Romana Karpíška tvoří masérský stůl a chodba hotelu na patře, kde bydlí český biatlonový tým. Sem chodí se svými bolístkami biatlonisté a biatlonistky. Úkolem je protáhnout a tím zregenerovat namožená těla závodníků.

„Máme deset závodníků a přijdou všichni. Měli by projít kontrolou a domluvíme se, jestli je něco potřeba. S každým je potřeba se sejít a domluvit se, jak je na tom,“ vysvětluje fyzioterapeut českého týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na stole Romana Karpíška nakonec skončil i reportér ČRo David Nyč

V době návštěvy Českého rozhlasu byla na stole Veronika Vítková. Zdálo se, že Karpíšek jí masíruje obličej. „Uvolňuju jí mimické svaly a krční páteř. Únavou krční páteře člověka může bolet hlava. Dělali jsme si s Verčou srandu, že potřebuje uvolnit mysl a zlepšit zrak,“ naráží na občasné výpadky Veroniky Vítkové při střelbě.

Podle výrazu Veroniky Vítkové je masérna spíš mučírnou. „Příjemné to určitě není, dost to bolí,“ vypráví 15. žena stíhacího závodu.

A když se na stůl položí Michal Šlesingr, ozývá se chodbou úpění. „Ale Michal se naschvál rozhodl, že nebude žádné skřeky dělat, abych nepoznal, kde ho něco bolí,“ usmívá se Karpíšek.

Zlikvidoval mi kotník i rameno, směje se Šlesingr

Nejzkušenější český závodník si totiž na maséra vymyslel taktiku: „Je nejradši, když nás to fakt hodně bolí. Jak to dáme najevo, tak na tom místě zůstává. A když mu člověk nedá najevo, kde to bolí, tak on prostě neví,“ svěřuje se Šlesingr, že na masérském stole nasazuje „poker face“.

Poslala jsem štafetu ke dnu, kaje se Charvátová. Její čas přijde, věří Koukalová i trenér Rybář

Číst článek

„Už mi zlikvidoval rameno, kotník… Ale já mám docela dobrou schopnost se zregenerovat, tak se z toho vždycky nějak vylížu,“ vtipkuje Michal Šlesingr.

Na stole skončil i reportér ČRo David Nyč, který si postěžoval na bolavé rameno. „Chcete vzít míru na rakev,“ posmívaly se Veronika Vítková s Evou Puskarčíkovou. Ale protože i ony bolestivý avšak nezbytný proces absolvovaly, jsou rozhodně lépe připravené na další závody Světového poháru.

Michal Šlesingr na stole Romana Karpíška | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

David Nyč sleduje masáž Veroniky Vítkové | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme