V Innsbrucku se kvalifikovali všichni čeští skokani, nejlepší z nich Roman Koudelka byl devátý

Turné čtyř můstků bude mít ve třetím závodě v rakouském Innsburcku kompletní české zastoupení. Všichni čtyři čeští skokani postoupili z kvalifikace do zítřejšího závodu. Nejlepší z nich byl na devátém místě Roman Koudelka. Dosavadní lídr Turné Peter Prevc kvalifikaci vynechal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka při závodě Turné čtyř můstků v rakouském Innsbrucku

Roman Koudelka při závodě Turné čtyř můstků v rakouském Innsbrucku | Zdroj: ČTK

Koudelka postoupil do hlavního závodu čtvrtým nejdelším výkonem dne. Český reprezentant skočil 127 metrů a ve vyřazovacím systému ho zítra čeká Francouz Ronan Lamy Chappuis.

„Tréninky byly dobré, navázal jsem na skoky z Garmisch-Partenkirchenu. Trochu mi nevychází odraz, zpožďuji se. Musím zapracovat na načasování a trefovat se přesně na hranu můstku. Myslím, že to zítra může být ještě lepší,“ řekl ke svému výkonu Koudelka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Roman Koudelka po dévátém místě v kvalifikaci závodu Turné čtyř můstků v Innsbrucku

Devátým místem z kvalifikace navázal na umístění z minulé zastávky Turné, z německého Garmisch-Partenkirchenu. Tam skončil na osmém místě a pohybuje se na hraně první desítky celkového pořadí.

„Musím pracovat jako doteď. Záleží samozřejmě i na počasí. Já se cítím dobře, skáču uvolněně a mám z toho radost. A to je pro mě důležité,“ doplnil Roman Koudelka.

Podmínky v Innsbrucku byly až nezvykle klidné a vyrovnané pro všechny účastníky kvalifikace. Férovosti počasí si hodně cení i český reprezentant.

„Tady většinou hodně fouká a dnes to bylo dobré. Doufám, že to vydrží a zítra bude regulérní závod tak, jako byl v Ga-Pa. Snad nebude záležet jen na větru a ukáže se, jak na tom kdo opravdu je,“ doufá v přízeň počasí Roman Koudelka.

V zítřejším závodě se představí i Jan Matura, který postoupil z šestnáctého místa, jedenadvacátý Jakub Janda i osmatřicátý Lukáš Hlava. Tomu se sice skok tolik nevydařil, ale on sám od zítřka očekává lepší výkon.

„Skok jsem oproti tréninku trochu pokazil, ale zítra přijde jistě zlepšení,“ doplnil Lukáš Hlava.

Tomáš Kohout, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme