V Lahti začíná Bauerova rozlučka s MS. Statistiku si tu nechci pokazit, říká před 'patnáctkou'

Před dvaceti lety a pěti dny běžel Lukáš Bauer svůj první závod na mistrovství světa v klasickém lyžování. Od té doby mu sice přibyly vrásky, ale duchem je stále bojovník. Kariéru si protáhl až do této sezony a ve středu začne jeho loučení se světovými šampionáty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Běžec na lyžích Lukáš Bauer

Běžec na lyžích Lukáš Bauer | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

„Přiznávám, že došlo ke změně plánu, ale jen proto, že loňskou sezonu mi zruinovalo zdraví. Chci končit v boji a ne se zlomeninami,“ vysvětlil Lukáš Bauer, proč stříbrný závod na padesát kilometrů klasicky z předloňského šampionátu ve Falunu ještě nebyl tím posledním.

Dnes čeká nejstaršího lyžaře ve startovním poli klasický závod na patnáct kilometrů a svými mladšími kolegy se rozhodně nechce nechat převálcovat. „Připravený jsem dobře. V rámci možností jsem udělal všechno, co šlo,“ uvedl devětatřicetiletý český reprezentant, kterému přípravu na závod mírně komplikovala nemoc.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lukáši Bauerovi loňskou sezonu zruinovalo zdraví, proto si kariéru prodloužil o další ročník

Jeho dnešní výsledek se bude odvíjet také od toho, jak mu servismani připraví lyže. Sníh ve Finsku totiž taje a do stopy možná i zaprší.

„Dostanu je trochu pod tlak. Máme ale dobrý tým, takže pokud mi lyže dobře namažou, věřím ve slušný výsledek,“ uvedl držitel tří olympijských medailí, kterému se v Lahti z dlouhodobého hlediska daří. Dvakrát zde vyhrál a pouze v jednom případě skončil mimo nejlepší desítku. Stalo se tak před osmnácti lety, když mu bylo pouhých 21 let.

„Mám tady i nepovedené závody, ale většinou se mi tu dařilo a nerad bych si tuto statistiku pokazil,“ sdělil Bauer.

Závod na 15 kilometrů klasicky startuje ve Finsku ve 13:00. Bauer bude na startovní listině jako 30., kromě něj vyjedou na trať také další tři Češi. S 8 na zádech Petr Knop, s 9 Miroslav Rypl a s 34 Martin Jakš.

Tomáš Kohout, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme