Věděla jsem, že je po závodě, mrzí Soukalovou selhání na střelnici

Výsledky ze sprintu nemusejí ve stíhacím závodě příliš znamenat. Čeští biatlonisté se o tom přesvědčili na Světovém poháru ve slovinské Pokljuce. Gabriela Soukalová se z první propadla na dvacátou pozici a naopak Ondřej Moravec si polepšil o 13 pozic na páté místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabrielu Soukalovou zradila střelba, ve stíhačce doběhal dvacátá

Gabrielu Soukalovou zradila střelba, ve stíhačce doběhal dvacátá | Zdroj: ČTK

„Trošku jsem spoléhala na to, že jsem stíhačkový typ a že jsem si vždy do stíhaček hodně věřila,“ řekla po nepovedeném závodě Gabriela Soukalová. Z pěti terčů na první střelbě totiž minula hned tři.

„Moc mě to mrzí, protože myslím, že se nemohlo stát, že bych v prvním kole přepálila tempo. Snažila jsem se to hlídat, abych měla rezervu. Snažila jsem se udělat vše jako v tréninku, ale bohužel,“ litovala biatlonistka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Stíhací závody v Pokljuce hodnotil s českými biatlonisti reportér ČRo Jan Suchan

Vstoupit do stíhačky takovým způsobem není nic příjemného. „Už po první položce jsem věděla, že je po závodě. 3 chyby se promítly i v trati. Ztrácíte nejen koncentraci, ale i síly a naději na dobrý výsledek, moc mě to mrzí.“

Podobně naštvaná na sebe mohla být i Veronika Vítková, které naměřili třetí nejlepší běžecký čas. Jenže vzhledem k šesti chybám na střelnici spadla z 15. na 24. místo. Radost nemohli mít kvůli propadu pořadím ani Jaroslav Soukup s Michalem Šlesingrem.

Vynikající Moravec vybojoval ve stíhačce SP v Pokljuce 5. místo

Číst článek

To Ondřej Moravec zažil úplně jiné pocit. „Je to jedna z mých nejlepších stíhaček. Trošku mě mrzí ležáky, letos se s tím peru, ale stojky byly super, i běžecky jsem se cítil slušně. Naprostá spokojenost s výsledkem,“ zhodnotil.

Na „ležácích“, tedy střelbách vleže, Ondřej Moravec netrefil pokaždé jeden terč, ale vestoje už neminul a se startovním číslem 18 si polepšil na pátou příčku. Ještě větší skok zaznamenal Michal Krčmář, který vyrážel a trať jako 35. a konečné 15. místo je zatím jeho životním výsledkem.

Na postup do závodu s hromadným startem pro třicítku nejlepších biatlonistů Světového poháru to ale Krčmářovi nestačilo - na rozdíl od Veroniky Vítkové, Gabriely Soukalové, Michala Šlesingra a Ondřeje Moravce.

„Doufám, že zítra už trefím ‚ležky‘. Tam to určitě bude potřeba, protože když to ujede na začátku, strašně těžko se to dotahuje. Doufám, že se s tím poperu,“ plánuje pro zítřejší poslední předvánoční závod Ondřej Moravec.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme