Velký úspěch skokanů na lyžích. Polášek se stal juniorským mistrem světa

Český skokan na lyžích Viktor Polášek se stal juniorským mistrem světa na středním můstku. Na šampionátu v americkém Utahu český reprezentant předvedl skoky dlouhé 97 a 96,5 metru a v celkovém součtu o 2,6 bodu pokořil druhého Alexe Insama z Itálie. Do druhého kola se z Čechů vešel ještě František Holík, jenž obsadil 30. příčku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skokan na lyžích František Holík

Skokan na lyžích František Holík | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Viktor Polášek patřil k nejlepším už od tréninkových skoků a mezi pět nejlepších se dostal i v tréninkovém kole.

Samotný závod však Poláškovi vyšel ještě o poznání lépe, když nejprve díky skoku dlouhému 97 metrů ovládl první kolo. Ve finále sice český skokan skočil o půl metru méně, ale i přesto dokázal navýšit svůj náskok před pronásledovateli a o více než dva body porazil druhého Insama.

Devatenáctiletý Polášek, jenž v lednu dosáhl na své první body ve Světovém poháru v kariéře a poprvé se radoval z výhry na Kontinentálním poháru, se stal prvním skokanským juniorským mistrem světa po deseti letech, kdy se v Itálii ze stejného úspěchu radoval Roman Koudelka.

Vedle vítězného Poláška na mistrovství světa juniorů v Utahu startovali ještě další tři Češi. Z nich se nejlépe dařilo Františkovi Holíkovi, který se umístil na 30. pozici. Damián Lasota ani Dušan Doležel skončili už v prvním kole.

Mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let v klasickém lyžování v Park City (USA):
Skok na lyžích:
Junioři: 1. Polášek (ČR) 263,2 b. (97+96,5 m), 2. Insam (It.) 260,6 (97+95), 3. Schmid (Něm.) 260,4 (92,5+96,5), ...30. Holík 222,5 (89,5+86), 36. Lasota 103,7 (85,5), 58. Doležel (všichni ČR) 69,9 (71,5).

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme