Většinou moc nebrečím, ale dole v cíli jsem měla na krajíčku, přiznala Samková

Snowboardcrossařka Eva Samková slaví poprvé v kariéře celkový triumf ve Světovém poháru. Olympijská vítězka si křišťálový glóbus zajistila druhým místem v závěrečném závodu ve švýcarském Veysonnaz.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká snowboardcrossařka Eva Samková

Česká snowboardcrossařka Eva Samková | Foto: ASC Dukla

Jaké jsou bezprostřední pocity po závodě?Je to naprosto úžasné. Věděla jsem, že Mojolka taky postoupila do finále a když vyhraje, tak musím být nejhůř třetí, což není tak jednoduché. Do těch šesti už se dostanou, tam byly tři Francouzky, Bulharka, já a Mojolka, takže fakt nejlepší holky. Byla jsem hrozně ráda. Většinou moc nebrečím při veselých událostech, ale dole v cíli jsem měla na krajíčku. Říkala jsem si, že to fakt dopadlo, že to je neskutečný, protože mistrovství světa jsem samozřejmě taky chtěla vyhrát, ale to byla taková priorita od mala.

Říkáte slzy na krajíčku. Je to srovnatelné s vítězstvím na olympských hrách? Asi jo, ale tam to bylo takové jiné. Tam, i když člověk chtěl vyhrát, tak přeci jenom jsem nebyla taková favoritka jako tady. Ještě když člověk vyhraje kvalifikaci. Věděla jsem, že občas mám závody, že jsem suverénní a upadnu sama. I když tady mi to sedělo. Nevím, nějak jsem to dneska cítila a těšila jsem se. Ráno jsem jela na vleku a byla jsem strašně vděčná, že můžu dělat tuhle práci, sport. Je to prostě krásné mít práci tady, užít si den ve sluníčku.

Ve finále jste stejně jako v předchozích jízdách vedla od začátku, v závěru se na vás dotáhly Bankesová a Moioliová. Cítila jste ten tlak? Tak trochu jsem bojovala i s tou poslední klopkou, i když to bylo mnohem lepší než ty předešlé roky, čekala jsem, že se na mě budou tlačit.

Říkala vám Moioliová v cíli něco k tomu, že jste jí oplatila loňskou porážku?Joo, my jsme všechny holky v pohodě. Dneska jsme měli všichni závodníci nalepené žluté pásky a drželi jsme minutu ticha, bohužel. Dva dny po mistrovství světa umřel španělský trenér. Byl to skvělý člověk, kterého jsme měli rádi. Byl jeden z mála trenérů, který tomu sportu fakt rozuměl, a byl to strašný sympaťák. Měla jsem pocit, jako kdyby ten poslední závod nás to nějak stmelilo. Chtěli jsme mu vzdát hold a dole v cíli mě holky objímaly a říkaly jsme si, že jsme všechny jely krásně a super. Ona má zase medaili z mistroství světa a já teďka, takže si myslím, že je to hezky vyvážené.

Nikola Šrámková, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme