VIDEO: Českým biatlonistům pomáhají v přípravě i mobilní telefony

Různé elektronické tužky, tedy pomůcky pro znázornění nějaké situace ve sportu, už existují dlouho. A pomáhají i trenérům v přípravě. Ale aby někdo využíval k analýze mobilní telefon zase tak časté není. Českým biatlonistům ovšem při nácviku střelby pomáhá i tahle s ním zdánlivě nesouvisející věc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér českých biatlonistů Ondřej Rybář zaznamenává v německém Ruhpoldingu střelecký trénink

Trenér českých biatlonistů Ondřej Rybář zaznamenává v německém Ruhpoldingu střelecký trénink | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Střelecký trénink biatlonistů v německém Ruhpoldingu byl v plném proudu. Hlavní kouč Ondřej Rybář si ale tu a tam „šmrdlal“ prsty na displeji svého telefonu.

„Když řeknu, že si hraju s telefonem, tak si každý bude myslet, že tady nic nedělám a že si telefonuju,“ smál se Rybář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Díky mobilnímu telefonu může trenér českých biatlonistů Ondřej Rybář lépe analyzovat střelecké tréninky

Je však pravda, že telefon byl přimontovaný na dalekohledu a promítal terče, sklápěné přes 50 metrů daleko střelami biatlonistů. A tuhle soupravu zvědavě okukovali i další trenéři a ptali se, jestli si Rybář střelbu takto zaznamenává.

A on na to, že ano. „Bylo by dobré, kdyby na nás koukali na výsledkové listině, jak jsme vpředu,“ vtipkoval Rybář. „I my se snažíme jít stále dopředu a máme tady takové pomůcky. Dostali jsme na odzkoušení i rámeček, do kterého se dá telefon vložit a přes dalekohled sledovat terče,“ vysvětlil.

Hlavně si pak všechno může projít ještě jednou v klidu a najít chybu, která může závodníka stát dobré výsledky. „Člověk se v tom pak může trochu vrtat, kdežto když si to jednou zakreslí, tak se na to jenom dívá. Díky tomuto nahrání se ke střelbě můžeme vrátit,“ popsal Rybář.

Biatlonisté zažili nejúspěšnější podnik sezony. A zůstávají v Ruhpoldingu

Číst článek

Až se jeden diví, že v době chytrých telefonů a špičkových dalekohledů takové spojení nenapadlo někoho už dřív. A paradoxem je i to, že trenéři nedají dopustit na obyčejnou tužku s gumou a papír formátu A4.

„Papír prostě asi nedokážu odložit, ale díky tomuhle to není jenom nakreslená rána na tři, ale že například třetí rána byla v patnácté vteřině, přičemž ten závodník normálně střílí v sedmnácté, a můžu v tom začít něco hledat. Je to hýbající se obrázek,“ usmál se Rybář a odkráčel analyzovat výsledky střeleckého tréninku.

Tomáš Kohout, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme