Vítková s Krupčíkem obsadili na ME v závodě smíšených dvojic osmou příčku

Biatlonisté Veronika Vítková a Tomáš Krupčík skončili osmí v závodu smíšených dvojic na mistrovství Evropy v polském středisku Duszniki Zdroj. Češi šli přitom do posledního úseku závodu z prvního místa, ale po Krupčíkově nevydařené střelbě kleslo duo daleko za medailové příčky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková

Veronika Vítková | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Závod vyšel mnohem lépe Vítkové, jež z 20 střel minula jen jedinou. Čtvrtá žena ze sobotní stíhačky předávala po prvním úseku Krupčíkovi na druhém místě.

Její kolega se udržel na čtvrté pozici v kontaktu se špičkou a pak přišel znovu parádní úsek Vítkové. Členka reprezentačního A týmu, jež se na kontinentálním šampionátu snaží naladit na únorové mistrovství světa, dostala český tým do čela s náskokem více než 20 sekund před Ruskem.

Krupčíka však v závěrečném úseku zradila střelba. Po položce vleže musel na dva trestné okruhy a o vedení přišel, hodně času pak ztratil i dobíjením na stojce. Do cíle dorazil 50,8 sekundy za vítězným Ruskem, které reprezentovali Darja Virolajnenová a Jevgenij Garaničev. Druhé skončilo Norsko a třetí domácí Polsko.

Šampionát zakončí od 13:00 závod smíšených štafet.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme