Vonnová v Ga-Pa oslavila první výhru po zranění. Jsem šťastná, ale stále nelyžuji nejlépe, tvrdí

Jediný závod potřebovala Lindsey Vonnová na rozježdění po dlouhém zranění. Hned v tom druhém už fenomenální americká lyžařka znovu zvítězila. V německém Garmisch-Partenkirchenu ovládla sjezd Světového poháru a v cíli plakala štěstím.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lindsey Vonnová

Lindsey Vonnová | Zdroj: Reuters

Fanoušci pod sjezdovkou Kandahar bouří, americké lyžařské královně srdečně přejí úspěch.

Vždyť tady v Ga-Pa má Lindsey Vonnová u své kamarádky a bývalé soupeřky Marii Höflové-Rieschové druhý domov a taky se tu uzavírá kruh jejího návratu. Tady zvítězila naposledy před svým vleklým zraněním a teď i poprvé po něm.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je to úžasné. Stálo to spoustu tvrdé práce a fakt hodně hodin rehabilitace ruky, prohlásila Lindsey Vonnová poté, co se dočkala prvního vítězství po zranění

„Je to úžasné. Stálo to spoustu tvrdé práce a fakt hodně hodin rehabilitace ruky, skoro jsem ani netrénovala, sjezd od září asi tak třikrát, takže ještě nelyžuji nejlíp, jak můžu. Ale je za tím fakt tvrdá práce a mnoho odhodlání, a proto jsem vážně šťastná za tenhle výsledek,“ prohlásila po vítězství Američanka.

Byl to prý pro Lindsey Vonnovou nejnáročnější návrat kariéry, vždyť si nejdřív loni v únoru zlomila kost v koleni, a když se chystala naskočit zpátky do Světového poháru, přišel v tréninku ošklivý pád a pro změnu zlomenina paže.

„Bylo potřeba spousta sebevědomí, že to zvládnu. Byl to takový boj uvnitř mé hlavy. Musela jsem se přesvědčit, abych si věřila, že jsem silnější, než opravdu jsem.“

Minulý týden v rakouském Zauchensee ještě skončila nejúspěšnější lyžařka všech dob třináctá. Pár dní na to už na ni zase nikdo nestačil…

Ledecká se před životním závodem 'nacpala'. A pomohlo to, řekla po 13. místu ve sjezdu v Ga-Pa

Číst článek

„Po Zauchensee jsem si nemyslela, že se vrátím na stupně vítězů tak rychle. Byla jsem v cíli překvapená a přešťastná,“ řekla Vonnová v němčině novinářů.

Tento jazyk bude moci využít také během vrcholu letošní sezóny ve švýcarském Svatém Mořici, kde se pokusí po osmi letech získat zlato z mistrovství světa.

Vítězit byl vždy cíl Lindsey Vonnové a ve Světovém poháru se jí to podařilo už 77krát – navzdory všem možným zraněním a obtížným návratům.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme