Vrcholem jsou olympijské hry, pak možná rodina, plánuje biatlonistka roku Soukalová

Gabriela Soukalová přidala do své sbírky další trofej. Majitelka jednoho velkého a tří malých křišťálových glóbů za uplynulý ročník Světového poháru ovládla anketu o nejlepšího českého biatlonistu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová podle očekávání vyhrála anketu Biatlonista roku, doprováze ji přítel Petr Koukal

Gabriela Soukalová podle očekávání vyhrála anketu Biatlonista roku, doprováze ji přítel Petr Koukal | Zdroj: ČTK

„Určitě si toho moc vážím. Poté, co se mi to před třemi lety podařilo vyhrát poprvé, nevěřila jsem, že by se to mohlo povést znovu. Je fajn tu stát,“ svěřila se Gabriela Soukalová, když byla vyhlášena českou biatlonistkou roku.

Na medaili z mistrovství světa sice útočila marně, před dvěma měsíci ale jako teprve druhá Češka vyhrála celkové hodnocení Světového poháru. Vedle toho velkého získala i tři malé křišťálové glóby za ovládnutí jednotlivých disciplín.

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonový galavečer navštívil reportér ČRo Jan Suchan, anketa o nejlepšího biatlonistu se obešla bez překvapení

„Teď mi to víc dochází. Den ode dne jsem šťastnější a šťastnější. Je to skvělé,“ září jablonecká závodnice. Teď ale chce o biatlonu slyšet co možná nejméně.

Galavečer v Hudebním divadle Karlín s muzikou B-Side bandu a Vojtěcha Dyka si sice užila, ale jinak si vychutnává dovolenou a přemýšlí, kam s přítelem Petrem Koukalem vyrazí. Společně už byli ve Francii, kde se badmintonista dostal do osmifinále.

„Poslední den se prostě rozhodnu. Jestli tam bude nějaký pěkný last minute, tak buď pojedeme, nebo ne. Nějak to dopadne,“ prozrazuje.

Stejně mlhavě vidí také příští sezonu, která může být její předposlední. Zvažuje totiž, že po olympijských hrách v Koreji ukončí kariéru a založí rodinu.

„Nemůžu si plánovat svůj život na 15 let dopředu, ale vrcholem mé kariéry bude olympiáda za dva roky, takže do té doby se tomu chci maximálně věnovat. Pak se uvidí, možná tu pak budu další čtyři roky. A možná taky ne,“ přemýšlí vítězka ankety Biatlonista roku Gabriela Soukalová.

Anketa o nejlepšího českého biatlonistu sezony 2015/16 (hlasování členů Českého svazu biatlonu):

Biatlonista roku: 1. Gabriela Soukalová, 2. Michal Krčmář, 3. Veronika Vítková

Trenér roku: Ondřej Rybář

Talent roku: Markéta Davidová

Skokan roku: Michal Krčmář

Týmový výkon roku: štafeta žen (Charvátová, Puskarčíková, Soukalová, Vítková)

Úlet roku: Lucie Charvátová

Síň slávy: Stanislav Fajstavr, Vladimír Jeřábek, Pavel Ploc, Ladislav Žižka (členové 4. štafety z MS 1969)

Hlasování fanoušků na serveru iDnes.cz: 1. Gabriela Soukalová 5793 hlasů, 2. Michal Krčmář 214, 3. Veronika Vítková 146

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme