Všichni čtyři čeští skokani zvládli kvalifikaci na MS. Janda byl jedenáctý

Kvalifikaci na středním můstku na mistrovství světa v Lahti zvládli všichni čtyři čeští skokani. V sobotním závodu se představí Jakub Janda, Roman Koudelka, Viktor Polášek i Tomáš Vančura.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Janda při skoku na letošním MS ve Falunu (archivní foto)

Jakub Janda při skoku na letošním MS ve Falunu (archivní foto) | Zdroj: Reuters

Z 56 závodníků postupovalo čtyřicet, deset nejlepších ze Světového poháru mělo účast v bojích o medaile jistou předem. Z kvarteta Čechů skončil nejvýše jedenáctý Janda se ziskem 120 bodů za skok dlouhý 94 metrů.

„Důležité bylo postoupit. Rezervy jsou a jsou velké, mám problémy s přesností odrazu a ještě moc zabírám rukama na úkor nohou,“ uvedl Janda v tiskové zprávě. O metr dále doletěl juniorský mistr světa Polášek, jenže dostal o půl bodu méně a byl dvanáctý.

Čtrnáctý skončil Koudelka za 92,5 metru a 118,6 bodu, Vančurovi patří 22. místo (91/115,1). Vítězem kvalifikace byl Polák Dawid Kubacki s 99 metry, nejdále však doletěl z elitní desítky předem kvalifikovaných jeho krajan Kamil Stoch. Jako jediný pokořil stometrovou hranici a výkonem 103,5 metru vytvořil nový rekord můstku.

Před dvěma lety na MS ve Falunu skončil Koudelka na středním můstku čtvrtý. V této sezoně se mu však nedaří a ve Světovém poháru je až na 25. místě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme